Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA
FIA predlaga aktivno aerodinamiko za leto 2021
Na zadnjem sestanku tehnične delovne skupine je bil podan predlog za uporabo aktivne aerodinamike, ki je bil pred dvema letoma zavrnjen.
Milan Klemenc
9. oktober 2019 | 13:24:30

Prihaja do pritiskov nekaterih ekip za leto 2021. Nekatere velike ekipe pod vodstvom Mercedesa si želijo, da se Liberty in FIA dogovorita in najdeta dogovor, kjer bodo predpisi v bistvu enaki kot do sedaj.

Toda predsednik Jean Todt je to možnost izključil.

»Kar je dogovorjeno, je dogovorjeno in tu se ne bo veliko spremenilo,« je dejal vir, ki se sklicuje na predlagani koncept avtomobilov 2021.

Za kar pa je FIA ​​morda odprta, je aktivna aerodinamika, ki bi lahko dirkalnikom olajšala dohitevanje in prehitevanje. Aktivna aerodinamika bi nadomestila DRS in s tem rešila težavo prehitevanja, če sedaj zasnovana aerodinamika za 2021 ne bo dosegla pričakovanega cilja. Trenutno novi koncept deluje, kar so nekatere ekipe že preizkusile v CFD simulaciji. Turbulenca za avtomobilom se dejansko zmanjša na načrtovano raven, toda po razvojni zanki se je menda že poslabšalo in kaže drugačne rezultate. Ideja o aktivni aerodinamiki je bila predstavljena na zadnjem sestanku tehnične delovne skupine, kjer je bil podan predlog, ki je bil pred dvema letoma zavrnjen. Takoj je sledil izraz zaskrbljenosti, da ko bo razvoj leta 2021 zaživel, bo prehitevanje spet postalo zelo težko.

»Na začetku bo dirkalnik, ki sledi, imel 90 % aerodinamičnega oprijema. Toda to se bo spremenilo z vsakim razvojnim korakom, »je opozoril Renaultov Marcin Budkowski in nadaljuje; »Ali bo spet postal 50 %, kot pri sedanjih dirkalnikih, danes tega nihče ne more vedeti.«

Upanje je, da bo aktivna aerodinamika dala dirkačem možnost prilagajanja krilc in drugih delov dirkalnika medtem, ko bodo pripravljali napad na dirkača pred seboj in s tem zagotovila boje kolo ob kolesu.

Haasov šef Gunther Steiner je povedal: »Glede pravil za leto 2021 mislim, da je preveč omejitev, ampak menim, da za spremembe je še vedno čas.«

Steiner prav tako v celoti podpira idejo o omejitvi proračuna, vendar meni, da bi morala biti ta še nižja od predlaganih 175 milijonov dolarjev. »Znižal bi jo in tehnične predpise naredil svobodnejše,« je dodal.

»Z večjo omejitvijo proračuna in večjo regulacijo bodo še vedno prevladovale vrhunske ekipe. Sem za nižjo kapico in več svobode okoli pravil. Naš proračun je veliko manjši, kot bo zgornja meja. Da, približali se bomo vodilnim, vendar bo trajalo nekaj let. Pomembno je, da bo obstajala zgornja meja proračuna. In da bo kasneje mogoče to številko še enkrat pogledati, "je dejal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Brezveze....
9.10.2019 13:36:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija