Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Na današnji dan
Razhod Laude in Ferrarija
Na današnji dan je Jody Scheckter zmagal na VN Kanade, a bolj kot to je dirka znana po nečem drugem.
Artur Švarc
9. oktober 2019 | 15:06:00

Čeprav je za Ferrari osvojil naslov prvaka tako 1975 kot 1977, se Niki Lauda na VN Kanade na današnji dan pred 42 leti ni več pojavil na štartu z rdečim dirkalnikom. Odnos med njim in Ferrarijem se je skrhal že leto poprej, ko je pod goro Fudži med dirko v hudem nalivu odstopil in naslov prvaka poklonil Huntu. Ta poteza je povsem skrhala odnos med Nikijem in Enzom.

Do VN Kanade 1977 se je Lauda spletkarstva znotraj ekipe povsem naveličal in na predzadnji dirki ni več štartal, prav tako ga ni bilo na zadnji dirki na Japonskem. Vseeno je na koncu sezona dvignil pokal za drugi naslov svetovnega prvaka pred Scheckterjem z Wolfom. Pravzaprav je naslov potrdil že na dirki pred tem, na VN ZDA v Watkins Glennu in napovedal odhod k Brabhamu.

Ferrari je na dirki vseeno nastopil z dvema dirkalnikoma, saj je na tej dirki s tretjim dirkalnikom debitiral domačin Gilles Villeneuve, kar je bil eden od razlogov, da Lauda ni štartal. Nobeden ob obeh preostalih Ferrarijev cilja zaradi okvare v Kanadi ni videl.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija