Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Suzuka
Tajfun je mimo, kvalifikacije bodo
Kot kaže se moč tajfuna Hagibi, ki je odpihnil sobotne kvalifikacije, počasi zmanjšuje.
Milan Klemenc
12. oktober 2019 | 13:36:57

Kot poroča komentator nemške televizije RTL, Heiko Wasser, jim je tajfun omogočil en prost dan, da so si lahko v hotelu in neposredni okolici ogledali razstavo japonskih bojevnikov.

Na srečo je bil tajfun prizanesljiv in ni bil tako močan kot je bilo napovedano. Priprave za nadaljevanje dirkaškega vikenda so v polnem teku in prvo dejanje bodo kvalifikacije v zgodnjih jutranjih urah.

Tajfun je pokazatelj, da obstaja možnost skrajšanja dirkaškega vikenda iz treh na dva dni, kar je včeraj povedal tudi Grosjean, ki je direktor združenja voznikov Grand Prixa (GPDA), ki pravi, da je bil način, da se je drug prosti trening uporabi kot morebitne kvalifikacije, pozitivna stvar in dokaz, da se da vse opraviti v dveh dneh.

»Če sta na razpolago le sobota in nedelja, se lahko izvede FP1 v soboto zjutraj in FP2 popoldne. Nato bi lahko izpeljali še kvalifikacije s katerimi bi formirali štartno vrsto za dirko. Menim, da bi bilo lahko to dobro, saj se morate prilagoditi, ter v času, ki ga imate na razpolago, preizkusiti veliko gum in istočasno najti prave nastavitve za svoj dirkalnik.«

»Lahko nekoliko spremenite nastavitve med kvalifikacijami in dirko, tako da imate lahko optimalne nastavitve za kvalifikacije in dirko. Moram priznati, da sem pravzaprav zelo užival. Če je treba to spremeniti, ne bi imel nič proti temu. Uro in pol imaš časa da preizkusiš gume in to je to. Na progi bo veliko akcije, vozi veliko dirkalnikov, tako da, če ga boste želeli najti prave nastavitve boste morali v teh dveh dneh resnično delati in mislim, da je smiselno tako za dirkače kot za gledalce.«

Tudi za nas je en dan za nabiranje energije, da bomo lahko od 3.00 ure dalje spremljali napete kvalifikacije in nato še dirko za VN Japonske s pričetkom ob 7.10 uri.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
lancia HF
Kje se da pogledat kvalifikacije?
13.10.2019 2:30:45
Aichi
Ni na TV3?
13.10.2019 8:46:09

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija