Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA
Renault pod preiskavo
Obstaja možnost, da bodo Rumeni, ki so osvojili šesto in deseto mesto na dirki, ostali brez uvrstitve.
Artur Švarc
14. oktober 2019 | 12:02:51

Pri Racing Pointu so po dirki vložili protest zoper ekipo Renaulta, saj naj bi spreminjali nastavitve zaviranja na prav poseben način, kar pa ni dovoljeno.

Kot prvo, Racing Point je moral to informacijo dobiti od nekoga pri Renaultu, da so potem po dirki vložili 12 strani dolg protest. V njem očitajo, da Renault ne samo da spreminja nastavitev zavor, pač pa lahko dirkač spreminja tudi elektronsko nastavitev MGU-K, ki prav tako zavira na zadnji osi, kar pa ni dovoljeno.

FIA je potem sporočila, da bo zadevo preiskala, pri Renaultu pa so povedali, da nimajo ničesar skrivati in da bodo sodelovali pri preiskavi, FIA pa je odvzela ECU in volan iz obeh dirkalnikov. V primeru diskvalifikacije Renaulta bi Racing Point, ki za Renaultom zaostaja 23 točk, dobil tri dodatne točke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GTI
in Leclerc gre nazaj na 6. mesto.
14.10.2019 13:15:16
rovokopac
Največja beda F1 so raznorazne brezvezne omejitve. Ne vem, zakaj nekdo ne bi smel zavirat po svoje. Kaj koga briga, kako se je samohod ustavil. Samo da se je. To je pomembno. Namesto, da bi sprostili razvoj, ideje... Ne oni, hočejo ostati v časih Franca Jožefa. Prav občudujem inžinirje pri moštvih, da se jim sploh še da kaj delat. Brez veze.
14.10.2019 21:48:28
Macolar
Poten ne rabiš voznika, ali pa če kr RC formulo nardijo. Nekateri boste zarad tehnike počasi pozabli kaj je to hoja in frišn luft.
15.10.2019 10:46:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija