Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA
Zakaj so si komisarji premislili
Komisarji so najprej sporočili, da je preiskava trčenja med Leclercom in Verstappnom končana, potem pa so primer ponovno odprli in po dirki Monačanu pribili 15 sekund kazni.
Artur Švarc
14. oktober 2019 | 12:11:57

FIA je najprej objavila, da ne bo preiskovala incidenta v drugem ovinku, potem pa so se stvari obrnile, ker naj bi prišli novi dokazi.

Michael Masi je razložil, da so z novimi podatki, ki v trenutku prve preiskave niso bili na voljo, primer spet odprli.

»Po prvih podatkih so se odločili, da ni potrebna preiskava, potem pa so dobili na voljo posnetke, zaradi katerih so ponovno odprli primer.«

Po preiskavi po koncu dirke so Leclercu dali 5 sekund kazni zaradi povzročitve trčenja in 2 kazenski točki, še 10 sekund pa je padlo zaradi odločitve Ferrarija, ker Leclerca ni pravi čas poklical v bokse.

Leclerc je po dirki priznal odgovornost in krivdo: »Pri Maxu sem storil napako. Bil sem na notranji strani za Sebom in Lewisom in izgubil sem sprednji del, a običajno moraš take stvari predvideti, zato je krivda moja.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija