Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sebastian Vettel
Dajte nazaj klasično zastavo
Sebastian Vettel je po napaki s signalno tablo, ki je dirko končala krog prezgodaj, povedal, da bi raje videl klasično zastavo.
Artur Švarc
14. oktober 2019 | 12:33:25

Čeprav z zastavo še vedno mahajo na koncu dirke, uradno šteje semafor, kjer se od letošnjega leta naprej nariše karirasta zastava. Zaradi napačno nastavljenih krogov dirke, je Bottas videl konec dirke po 52 (in ne 53) krogih. Vettel zaslona sploh ni videl in se je še en krog boril za drugo mesto s Hamiltonom.

»S trenutnimi pravili se je dirka kljub semaforju še nadaljevala in to ni prav.«

Vettel je dodal, da ekipe tako ali tako sporočajo dirkačem, koliko krogov je še do konca in s tem zmanjšujejo možnost pomote.

»Imamo table ob komandnem pultu, kjer piše koliko krogov je še ostalo. Te table gledamo in videl sem, da ostaja še en krog. Enako so mi sporočili tudi po radiu.«

»Več kot očitno je bila zmeda na kontrolnem mestu.«

Zaslon z karirasto zastavo je v uporabi od lanske VN Kanade, ki se je prav tako končala krog prezgodaj, ko je manekenka Winnie Harlow še mahala z zastavo.

»Pred enim letom smo imeli problem v Kanadi in zdaj se je to ponovilo. Zato mislim, da bi še vedno morali imeti zastavo. Če je ena od obeh narobe, ni pomembno. Za nas dirkače je pomembno, da vidimo mahanje z zastavo.«

Vettel je dodal, da očitno ni bil le on neučakan na včerajšnji dirki, ko je prezgodaj štartal: »Nisem bil edini, ki se mu je mudilo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Senna4Ever
Ja, mahanje z zastavo + da to počnejo za to usposobljene osebe, ne pa razne manekenke, Peléji ipd. Tega F1 ne rabi.
15.10.2019 22:15:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija