Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ross Brawn
Potrjena struktura dirkaškega vikenda za prihodnjo sezono
Ross Brawn je potrdil, da bo F1 nadaljevala s tridnevnim dirkaškim vikendom, navkljub idejam, da bi ga skrajšali.
Robert Kukovec HB Press
15. oktober 2019 | 13:49:46

Sezona 2020 bo dolga in bo prvič na 22 različnih prizoriščih. Mnogi menijo, da bi bilo treba dirkaški konec tedna skrajšati zaradi dejstva, da se je sezona podaljšala.

»Format dirkaškega vikenda je naš pogled na vizijo tega športa. Pri pripravi smo se podrobno osredotočili tako na pravila, ki bodo urejala F1 v naslednjih letih, kakor tudi na mnenja vseh ostalih ključnih igralcev, kot so promotorji, ekipe in nenazadnje navijači,« je povedal Brawn.

Pri tem pa je dodal: »Iskreno bom povedal, da so bila naporna pogajanja in usklajevanja predvsem pri organizatorjih in zlasti pri tistih, ki so na drugačnim časovnem razporedu tega tridnevnega spektakla. Res je, da tak dan, kot je bila nedelja v Suzuki ponuja odličen šov v samo nekaj urah, vendar bi pri tem omejil dirke ostalih serij.«

»Po natančni analizi smo ugotovili, da je najboljša rešitev, da dogodek ohranimo v treh dneh, popravimo petkov format, ostale pa pustimo nedotaknjene, s kvalifikacijami v soboto in dirko v nedeljo.«

Kot je videti je struktura dirkaškega vikenda nastavljena tako, da bo ostala enaka tudi za prihodnje, kar bo omogočilo dirkanje tudi nižjim serijam. Dejstvo pa je, da podaljšana sezona pomeni za vse člane moštev, da bodo preživeli veliko časa stran od doma.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija