Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Andreas Seidl
Proti kvalifikacijam v nedeljo
Direktor ekipe McLaren Andreas Seidl meni, da ne bi bil naklonjen ideji o nedeljskem Grand Prixu, ki bi ga sestavljale kvalifikacije in dirka, saj bi menjava delov postala velika težava.
Milan Klemenc HB Press
20. oktober 2019 | 6:55:24

Slabo vreme je prizadelo japonsko veliko nagrado, kjer je Tajfun Hagibis, preprečil proste treninga in prestavil kvalifikacije na nedeljo.

Robert Kubica in Kevin Magnussen sta po trčenju med kvalifikacijami uprizorila pravi kaos v svojih garažah, kar je vodilo njune mehanike, da so divjali pri popravilu dirkalnikov in lovili dragocene minute,  preden se luči ugasnejo. Po Seidlovem mnenju je bil to pokazatelj, da bi takšen koncept povzročil preveč težav, če bi bilo tako skozi vse leto.

»Tega ne bi podprl, ker menim, da je dobro, da so kvalifikacije v soboto,« je dejal Seidl in dodal: »V soboto imate nato vsa poročila in razprave o tem in onem. Pri tem se bolj strinjam, če bi lahko malo bolj stisnili dirkalni konec tedna, o čemer se že tako ali tako pogovarjamo. Ne verjamem pa, da je pravilno, da vse prestavimo na isti dan.«

»Mislim, da je največja težava časovna omejitev. V primeru, da imate težave s kakšno komponento, ki potrebuje veliko časa, da jo zamenjate, potem ste obsojeni na zadnjo vrsto ali celo konec dirke,« zaključuje Siedl.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija