Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Alfa Romeo na poti iz F1?
Alfa Romeo bi se lahko po poročanju italijanskega tiska konec leta 2020 oddaljila od Sauberja in celotne F1.
Milan Klemenc
22. oktober 2019 | 12:21:06

Alfa Romeo je leta 2018 postala naslovni sponzor moštva Sauber in sklenila pogodbo za svoje sodelovanje v F1 do leta 2020.

V tehnično in komercialnem partnerstvu s Sauberjem je letos ekipa postala znana kot Alfa Romeo Racing.

Rezultati od poletnega premora so klavrni in na vidiku ni videti nekih izboljšav in vse kaže na to, da bi lahko bilo to sodelovanje v zatonu.

Novinar F1 Joe Saward je za F1sport.it dejal: »Znamka Alfa Romeo na avtomobilskem trgu ne deluje zelo dobro, zato se zdi malo verjetno, da se bo partnerstvo nadaljevalo tudi po letu 2020. Letošnji rezultati ekipe so zelo slabi in zdi se, da se v ekipi ne strinjajo eden z drugim in kar se že tudi kaže, razen takrat, ko so v prisotnosti kamer vsi nasmejani.«

Saward je še povedal, da nekateri v Sauberju niso zadovoljni z idejo, da bi bili Ferrarijeva satelitska ekipa, še posebej ne, ko se je Sauber pogovarjal s Hondo, ki je v tej sezoni z Red Bullom osvojila dve zmagi.

Saward ocenjuje, da bi si Honda lahko še vedno želela vstopiti v sodelovanje s Sauberjem, v kolikor bi Alfa Romeo odšla, vendar pravi, »da to ne bi bil enak odnos, o katerem smo govorili, preden se je Sauber odločil, da se bo povezal s Ferrarijem.«

Kjer je dim je tudi ogenj jasno je, da se bo po smrti Sergia Marchionnea zadeva za Alfo več kot očitno spremenila. Kaj bo prinesel čas, bomo videli, a na obzorju se zbirajo oblaki, ki pa ne kažejo ravno spodbude za nadaljevanje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Gazibo2
Fino Sauber Honda.
22.10.2019 19:30:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija