Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Valentino Rossi
MotoGP proti F1 je v pripravi
Valentino Rossi pravi, da so na dobri poti, da pripravijo primerjavo med njim in Hamiltonom še v letošnjem letu.
Robert Kukovec
22. oktober 2019 | 12:59:42

Kot smo pred časom poročali, je padel predlog o zamenjavi delovnih strojev med Rossijem in Hamiltonom, ki bi se na progo podala isti dan, pri čemer bo Hamilton vozil Yamaho Moto GP Valentina Rossija, Vale pa Hamiltonov dirkalnik Mercedes F1.

Rossi je v preteklosti že preizkusil moč F1, saj je že večkrat vozil Ferrarija.

Hamilton, ki ni nikoli zanikal svoje naklonjenosti do vožnje z motornimi kolesi, je lani v Jerezu opravil preizkus v vožnji skupaj z ekipo Superbike Yamaha Crescent Team in pri tem sestavil tudi nekaj zanimivih časov.

Hitrost Hamiltona na Yamahi Superbike je bila razlog za pozitivno zaskrbljenost.

Nato je v letošnjem letu v Katarju obiskal paddock MotoGP in priznal, da je zamudil čas, da bi lahko preklopil na motorna kolesa ter dodal: »Od nekdaj sem zaljubljen v motorje, ampak prestar sem, da bi se šel MotoGP. Nisem tako odporen kot mladi Marquez!«

Rossi je v tednu MotoGP na Motegiju na Japonskem potrdil, da se v zakulisju pripravljajo, na dogovorjeno zamenjavo.

»Kar nekaj časa je minilo, odkar smo se pogovarjali o tem in to bo prava stvar,« je dejal Rossi in nadaljeval »Poskušamo organizirati dan, ko bo preizkusil moj M1 in jaz preizkusim njegov Mercedes, upamo, da se bo to zgodilo. Vožnja dirkalnikom F1 je vedno kul.«

Zamenjava teh dveh velikih kalibrov bi lahko bila organizirana za skupnega sponzorja Rossija in Hamiltona, Monster Energy.

Potrebno je le še sprejeti odločitev kje bi prišlo do zamenjave Rossija in Hamiltona in ena od takšnih možnosti se po koncu sezone ponuja Yas Marina v Abu Dabiju, kjer bodo ekipe F1 v začetku decembra po zadnji dirki sezone 2019 testirale dirkalnike za sezono 2020.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija