Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   McLaren
Potrjen razhod s Petrobrasom
Potem ko je bilo le še vprašanje časa, je McLaren včeraj objavil konec sodelovanja z brazilskim Petrobrasom.
Artur Švarc
5. november 2019 | 8:15:09

Petrobras je postal sponzor McLarna že lansko sezono, razhod pa ni bil nepričakovan, saj je brazilski predsednik Jair Bolsonaro odkrito kritiziral sodelovanje in zahteval predčasno prekinitev.

Zak Brown, šef McLarna, je povedal: »Radi bi se zahvalili Petrobrasu za njihovo podporo in sponzorstvo. Spoštujemo njihove tehnične in raziskovalne zmogljivosti in brez dvoma so njihovi tehniki naredili velik korak naprej v času našega sodelovanja.«

Šef Petrobrasa, Roberto Branco, je povedal, da so razumeli pomembnost ekipe McLaren v globalnem športu in da so zadovolji z rezultati dvoletnega sodelovanja.

»Projekt je omogočil Petrobrasu razviti visoko zmogljivo gorivo in maziva z raziskavo novih materialov in testiranji v ekstremnih pogojih. Tehnični razvoj bo uporabljen v naših izdelkih. V McLarnu smo spoznali njihovo zavezo do inovacij in ne izključujemo nadaljnjega sodelovanja.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija