Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Alain Prost
Renault še ni v najbolj stabilnem območju
Neizvršni direktor Renault F1, Alain Prost, je prepričan, da se lahko ekipa iz Enstonea navkljub naporni sezoni obdrži na petem mestu v točkovanju, a med drugim priznava, da nima stabilnosti.
Milan Klemenc
11. november 2019 | 6:11:33

V zadnjih tednih je ekipa Renaulta deležna velike pozornosti, predvsem zaradi ambicij Racing Pointa  in Scuderie Toro Rosso, ki sta zasledovalca Francozov, ki so na lestvici konstruktorjev na petem mestu. Ekipa McLarna pa se je medtem dve dirki pred koncem varno zasidrala na četrtem mestu.

V Austinu si je Daniel Ricciardo s šestim mestom prislužil naziv »najboljši od preostalih«, bero točk pa je dopolnil še Nico Hulkenberg z devetim mestom.

Dve dirki pred koncem sezone ima Renault 83 točk, s 65 točkami jim sledi Racing Point, točko za njimi pa je že Toro Rosso.

»Ni še konec, vendar smo skoraj prepričani, da bomo ostali na petem mestu,« je povedal Prost.

»Po tistem, ko smo na Japonskem izgubili dragocene točke je nastala med nami in McLarnom precej velika razlika. Pri tem pa se moramo zavedati, da pri tem nismo zgolj izgubili točk, temveč smo jih pri tem dali več drugim. Menim, da smo si po težki sezoni res zaslužili mesto, ki ga zasedamo in na koncu sezone moramo za dvig morale tudi nekaj pokazati.

»Večino časa smo bili dobri in v drugem delu sezone smo imeli v prvih ovinkih kar nekaj trčenj in če bi imeli malo več sreče, bi se lahko borili z McLarnom, ki je trenutno četrti.«

Prost priznava, da obnovitev moštva, ki ga je Renault kupil leta 2015, traja dlje kot je pričakoval in pravi: »Mi točno vemo, kje smo, toda nekomu od zunaj je to zelo težko razlagati.  Trudiš se in poskušaš nekaj zgraditi in pri tem včasih malo izgubiš in včasih malo dobiš. Še vedno nismo v čisto stabilnem območju in kot vidite, menjamo celotno organizacijsko strukturo. Trudimo se še naprej in sem daleč od pesimizma in pri tem se zavedam, da bo potrebno malo več časa, da bomo spet tam kjer smo že bili.«

Prost je dejal, da se je ekipa v Austinu dobro odrezala in dodal: »Ta dirka kaže, da so lahko pogoji na kvalifikacijah in dirki popolnoma drugačni in zavedali smo se, da v kolikor ne bo kakršnega koli incidenta, lahko premagamo McLaren, kar nam je tudi uspelo. Mogoče smo pustili Nica zunaj malo predolgo in planirali smo, da bo to dobro za en postanek. Vendar smo z odločitvijo dveh postankov marsikoga presenetili in s tem dosegli cilj, da smo z obema dirkalnikoma v točkah.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija