Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sebastian Vettel
Želja po tretjem mestu ni želja premagati Leclerca
Sebastian Vettel je pred veliko nagrado Brazilije priznal, da si želi osvojiti tretje mesto na lestvici voznikov.
Milan Klemenc HB Press
15. november 2019 | 9:52:23

Vettel je leta 2019 dobil novega moštvenega kolega. Umirjenega in tihega Kimija je zamenjal mlad in na videz plašen, a slave, zmag in uspehov željan Charles Leclers.

Po skoraj končani prvi sezoni v Ferrariju, Leclerc trenutno zaseda tretje mesto na lestvici dirkačev in ima pred prvim zasledovalcem Maxom Verstappnom 14 točk prednosti, pred moštvenim kolegom Vettlom pa še dodatnih pet točk.

Vettla so novinarji povprašali, kako pomembno bi bilo, da bi sezono končal pred Leclercom.

Vettel je odgovoril: »Ni tako pomembno, da bi končal pred Charlesom. Pomembno je, da končam čim višje.«

»Prvo in drugo mesto je že oddano. Očitno pa je tretje mesto tisto, ki je še na dosegu. Charles, Max in jaz si bomo prizadevali, da ga osvojimo. Zato je zame zelo pomembno, da dobim toliko točk, kolikor potrebujem ali pa toliko točk, kot jih lahko in potem bomo videli, kje sem. Najbolj pomembno je to, da si je ekipa to zaslužila in zadnji dve dirki želimo zaključiti v stilu ter tam drugo leto tudi nadaljevati.«

Leclerc lahko tretje mesto v vozniškem prvenstvu potrdi v Braziliji, če premaga Verstappna za osem točk, Vettla pa za 13. To bo sicer visoka želja, saj bo Monačan kaznovan s pribitkom 10 kazenskih mest zaradi menjave motornega sklopa.

Toda kljub temu je Leclerc še vedno optimističen glede svojih možnosti za osvojitev tretjega mesta v prvenstvu in verjame, da bo slabše izhodišče zaradi menjave motornega sklopa v Braziliji, pripomoglo k boljšemu rezultatu v Abu Dabiju saj bo imel nameščen bolj svež motorni sklop od tekmecev.

»Očitno je, da ta vikend z 10 mestnim kazenskim pribitkom ne bo lahko,« je dejal Leclerc. »Verjamem pa, da je bila to najboljša priložnost za preostanek prvenstva. Torej poskušal bom ta konec tedna škodo čim bolj omejiti in poskušal doseči najboljši možni rezultat. Prepričan pa sem, da bomo potem videli prednosti menjave motorja v Abu Dabiju.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija