Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lewis Hamilton
Upam, da bo pogodba z Mercedesom kmalu podpisana
Lewis Hamilton priznava, da je pred njim stresno obdobje, ki se nanaša na dogovarjanje o podaljšanju pogodbe z Mercedesom.
Milan Klemenc HB Press
15. november 2019 | 10:00:21

Sezona gre h kraju, prvaki so znani, ni pa še znano, kako bo naprej po 2020, vsaj za Hamiltona še ne.

Navkljub temu, da bo Hamilton januarja dopolnil 35 let, bo v F1 verjetno ostal še nekaj sezon. Pogodbo za sezono 2020 ima sicer veljavno, a njegova prihodnost ostaja negotova. Govorice in poznavalci paddocka pravijo, da obstaja verjetnost, da bi lahko Hamilton 2021 zamenja delovno okolje.

Kjer je dim, je tudi ogenj, pravijo. Poznavalci vedo povedati, da je ponudb za Hamiltonove usluge kar nekaj in so temu primerno tudi visoke.

Za Hamiltona je zagotovo to, da želi ostati v F1 in pri tem je za medije povedal: »Razmišljam, da bi ostal še nekaj naslednjih let. Vem, da želim dirkati, saj to rad počnem in ne vidim razloga, zakaj bi se kmalu ustavil. Je pa res, da glede prihodnosti nisem načrtoval absolutno vsega. Z delom nadaljujem in to je najbolj pomembno.«

Hamilton, ki ima pestro življenje in kar nekaj hobijev, pri svojem početju najde zmeraj nekaj novih idej in pri tem vedno razmišlja, kaj bi še lahko počel.

»Prepričan sem, da je enako za vse nas, ideje in želje se spreminjajo vsako leto in vsako leto je drugače, vendar je noro, ko imate pogodbo, ki je zavezujoča.«

»To je skoraj tako kot da sem ravnokar sklenil pogodbo in že se moram začeti pogovarjati o naslednji. Zame je to frustrirajoče, saj je to le še en stresen trenutek, ko prideš v sobo, stopiš v ring in se prijazno, vendar intenzivno pogovarjaš o vsem, kar te še čaka.«

»Ampak tega sem zdaj že navajen in mi je kar všeč, menim pa, da sem relativno dober pogajalec.«

Na vprašanje, zakaj verjame, da bo pogajanje intenzivno glede na to, da je šestkratni prvak, pet od teh jih je osvojil kot voznik Mercedesa, je pojasnil: »Mislim, da gre za spopad, kajne?«

»Vedno želim poskusiti in ugotoviti, ter vedeti kaj želi druga stran. Pri tem pa videti in vedeti, kako se lahko nato na podlagi teh informacij odločim. Res je, da se je potrebno potruditi, da lahko iz tega kaj izvlečete, pri tem pa moram najti način kako lahko to naredite bolje. Obstajajo pa stvari, ki jih morate pri tem spremeniti.«

»Iskreno mislim, da ne bo pretirano stresno, vendar je zastrašujoče, ko pomislite na to, da se morate na to pripraviti in se pravilno odločiti, saj se tudi vi zavezujete, da se boste v svojem življenju za nekaj časa vezali na nekoga.«

»Včasih si je težko predstavljati tako daleč naprej. Seveda je lepo biti želen in upam, da bomo to kmalu uredili.«

Karkoli bo Hamlilton naredil, bo naredil preudarno in tehtno premislil + in -, kot je to storil ob prehodu iz McLarna v Mercedes.

Takrat so mu govorili, da je naredil največjo napako v svoji dirkaški karieri.

2021 prihajajo nova pravila, novi dirkalniki in več kot polovica istih dirkačev bo tistega leta na štartni vrsti. Kdo bo izbral pravo ekipo, bomo še videli, a nekaj je zagotovo, Hamilton ima nos, da najde pravo ekipo in ne dvomim, da tega ne bo storil tudi tokrat.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Na enem portalu sem bral, da je imel takrat srečo, ker z McLarnom ni prišel skup. Sicer ne vem kaj je bilo. Me pa zanima, koliko bi upal po novi pogodbi z Mercedesom, če bi vedel da bo sedaj neka druga ekipa ki jo bo potrebno premagati.
15.11.2019 13:35:47
Asinorampante78
Vse zmage je dosegel z MB motorji... Če to nadaljuje, mu še 20 let ne vzamejo tega rekorda..
15.11.2019 13:56:03
hubertfast
Lakota Mercedesa kot ekipe je vsaj za moje pojme enaka Hamiltonovi, tako, da sodelovanje tukaj ni vprašljivo. Močan honorar tudi ne bo problem. Je pa res, da bo pa moral Mercedes prej ali slej pripeljati en dokazan kaliber za sezono, ko Hamiltona ne bo več, recimo 2023?
15.11.2019 14:10:35
stef_12
To je seveda samo občutek ampak ko bo šel HAM v pokoj se zna zgodit da bo šel Max k MB-ju ali pa Russel… bomo videli Lažje bo govorit ko se začne sezona 2021 oz mogoče ko se konča.
15.11.2019 14:28:24
Soling
Od trenutka, ko bo Merc nehov zmagovati, ga v f1 več ne bo. To ni Ferrari, ki je pač soodvisen od f1 in obratno. Hamilton pa bi lahko z letom 2021, če ne podaljša pogodbe lahko izbiral katerokoli ekipo, za razliko od Alonsa, ki mu nikakor ni uspelo.
15.11.2019 21:23:35
aichi
Računajte, da bo Lojz še letos podaljšal za 2021 in 2022, kar je tud sam že dvakrat namignil
15.11.2019 21:48:20
LeonSenna
Predstavljajte si da bi podpisal z Renaultom. Potem bi pa res videli, če je Ricciardo boljši.
16.11.2019 15:40:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija