Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   VN Vietnama
Hanojska proga naj bi bila dokončana v prvi polovici januarja
Hanojska proga, ki bo leta 2020 gostila prvo veliko nagrado Vietnama, naj bi bila dokončana do prve polovice januarja prihodnjega leta.
Milan Klemenc
6. december 2019 | 17:35:39

V mestu potekajo zaključna dela za pripravo proge za velik dogodek. Proga se bo podala skozi vsakodnevno uporabljene ulice prav tako pa tudi na območja, ki so bila namensko zgrajena za dirko F1. Dirkaški vikend za VN Vietnama 2020 bo potekal od 3. do 5. aprila. Posebej je zgrajena in postavljena ulica boksov, kjer je zasnova posvečena Hanois Imperial Citadel of Thang Long, ki predstavlja dolgo zgodovino in močno kulturno dediščino naroda. Ta osupljiva stalna struktura naj bi bila dokončana do 31. decembra.

Hanojska proga je dolga 5.607 m in ima 23 ovinkov, pri čemer so ovinki in kombinacije povzeti po slavnih ovinkih na dirkališčih iz ostalih svetovno znanih prog.

Ocenjujejo, da bodo dirkači po ravnini, ki poteka med ovinkoma 9 in 11, dosegli hitrost okoli 335 km/h. Manjše spremembe so bile nedavno potrjene na končnem zaporedju ovinkov, s čimer se celotna dolžina proge nekoliko poveča.

»To je ulična proga in jo morate prilagoditi dejanskim geografskim razmeram na območju in pri tem poskrbeti, da bo izpolnjevala vse zahteve FIA ​​in F1,« je za Autosport povedal Le Ngoc Chi, izvršni direktor korporacije za organizacijo VN Vietnama.

»S FIA in F1 smo zelo tesno sodelovali in naš cilj je, da bi zagotovili vse kar je potrebno za organizacijo in izvedbo. To kar počnemo bo zagotavljalo popolno varnost voznikov, istočasno pa še vedno ustvarjamo pogoje, ki bodo voznikom omogočali, da pokažejo svoje sposobnosti.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija