Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Valtteri Bottas
Bottas zmagal na dvodnevnem rallyju
Valtteri Bottas je po zaključeni sezoni sedel za volan dirkalnika WRC in zmagal na dvodnevnem rallyju na Azurni obali.
Zoran Habot
9. december 2019 | 6:27:48

Bottas je po zaključni gala podelitvi FIA odhitel na Azurno obalo in z dirkalnikom WRC Citroen DS3 zmagal. Finec je bil eden od petih dirkačev, ki so dirkali z dirkalnikom WRC. Dogodek se je odvijal na dirkališču Paul Ricard in njegovih okolici. Na stopničkah sta končala še dirkač GT4 serije Robert Consani in dirkač Tridenta v Formuli 2 Dorian Boccolacci. Oba sta dirkala s Škodo Fabio R5.

Po zmagi je Bottas povedal: »Užival sem. Zame je ta rally zelo primeren, saj ni velikega varnostnega ali drugega tveganja. Prav lepo je začeti počitnice na tak način.«

Za Finca je to že druga udeležba na rallyju letos. Svoj ognjeni krst je doživel letos januarja na Arktičnem rallyju na Laponskem, kjer je zasedel peto mesto. Pred njim je kar štirikrat na tem rallyju zmagal Valentino Rossi, ki pa je letos zaradi drugih obveznosti letos svojo udeležbo odpovedal.

Posted by
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija