Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Max Verstappen
Dirkači in njihovi inženirji
Maxa Verstappen je pojasnil, kaj mu je všeč pri njegovem dirkaškem inženirju.
Milan Klemenc
19. januar 2020 | 21:44:41

V sodobni F1 je v moštvu toliko funkcij, ki jih z neko logično razlago zelo težko naštejemo. Predvsem zaradi dejstva, da nekatera moštva izumljajo nazive z namenom, da nekomu dajo pomembno funkcijo. Da pa brez nekaterih v moštvu pač ne gre, je tudi jasno in to so dirkaški inženirji, ki so prva vez med moštvom in dirkačem.

Eden od teh dirkaških inženirjev pri Red Bullu je Gianpiero Lambiese, ki je od leta 2016 zadolžen za Maxa Verstappna. Maxa spremlja od njegovega prihoda v družino Bikov in tako pozna vsako podrobnost svojega varovanca. Na drugi strani pa je Max s svojim dirkaškim inženirjem očitno več kot zadovoljen: »Ne govori preveč in to mi je všeč. Prav tako pa sva oba zelo direktna in odkrita drug do drugega in to spoštovanje deluje tako pri uspehu kot porazu. Prav všeč mi je, da si lahko drug drugemu odkrito poveva, ko nam nekaj ne gre.«

Verjetno ga ni entuziasta F1, ki ne bi poznal znamenite Kimijeve izjave po radijski zvezi: »Pustite me pri miru, vem kaj delam.« Prav tako smo že slišali večkrat tudi aktualnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona, ki je svojemu dirkaškemu inženirju povedal, da naj utihne, ker želi imeti mir.

Kot kaže se jima je pridružil še Max, ki si prav tako želi tišine in želi opraviti svoje delo, kar se da v miru: »Je mož, ki ne govori preveč in nimam rad, da mi nekdo govori, vozi, naredi to in to. Nimam rad sporočil, ki mi niso koristna in nimajo učinka. Gianpiero mi daje kratke napotke in on točno ve, kaj potrebujem. Skozi ta leta sva se spoznala zelo dobro in skupaj sva preživela veliko časa. Zdi se mi, da včasih točno ve kaj mislim povedati in to je tisto kar si želim.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija