Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Jean Todt
Prvi mož FIA o koledarju dirk F1
Predsednik FIA Jean Todt je mnenja, da se osebje, ki dela v F1, ne bi smelo pritoževati nad podaljšanjem koledarja dirk v prihodnosti. Namesto tega naj bodo veseli, da so lahko vključeni v ta šport.
Milan Klemenc
20. januar 2020 | 7:00:00

V letošnji sezoni je na koledarju rekordnih 22 dirk, pridružila sta se VN Vietnama in VN Nizozemske, izpadel pa je nemški Hockhenheim, pravila pa dovoljujejo podaljšanje celo na 25 dirk. To je seveda sprožilo polemike in vprašanja, kako izpeljati tako natrpan urnik ter na kakšen način zagotoviti ustrezno rotacijo osebja.

Šef F1 Chase Carey se zaveda problema, ki mu v angleškem žargonu pravijo »wear and tear« op.p »obraba osebja«, kar predstavlja potencialni izziv, kako skrajšati dirkaške vikende od leta 2021 dalje. Ena od potencialnih možnosti je zmanjšanje aktivnosti ob četrtkih, vendar je Jean Todt izrazil pomisleke o skrajšanju, ter povedal: »Menim, da je do koledarja s 25 dirkami še daleč, zato se je sedaj potrebno izogniti špekulacijam ter pomislekom, kaj bo, ko bo in se skoncentrirati na letošnjih 22 dirk. Imam drugačen pogled na dogajanje okoli F1 kot ostali. F1 občudujem in sem počaščen, da lahko pri tem sodelujem, prav tako morajo tudi ostali začutiti to čast in se zavedati, da je sodelovanje v F1 privilegij,  do katerega ne pride vsakdo. Seveda imamo svoje dolžnosti in ko sem bil v drugi poziciji (Ferrari) je bil moj delovnik dolg 18 ur, šest ali sedem dni v tednu, a to sem počel zaradi strasti in želje po uspehu. Tu največ trpi družina, ki mora razumeti, da tega ne boste počeli celo življenje.«

Todt je nakazal, da mu je vloga predsednika FIA in sodelovanje Združenih narodov ob obiskih držav v razvoju ter izvajanje dejavnosti na področju varnosti v cestnem prometu, odprlo oči.

»Verjemite, imam še veliko drugih aktivnosti v svojem življenju, pri čemer vidim, da so ljudje blagoslovljeni, če dobijo 30 dolarjev na mesec in tega ne smemo pozabiti. Tukaj sedaj govorimo o F1  kot prestižnem športu, a hkrati pozabljamo, kaj se dogaja okoli nas. Ne smemo pozabiti, da imamo osem milijard ljudi in 800 milijonov, ki nimajo kaj jesti in piti…Imam občutek, da smo vsi, ki smo v F1,  blagoslovljeni in morali bi biti srečni, da imamo tako velike dohodke. To ne pomeni, da si tega ne zaslužimo in da naše delo ni težko, ampak preprosto moramo vedeti, da je drugje veliko težje.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija