Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Kerpen
Kako so zaščitili Schumacherjevo progo pred uničenjem
Lokalna skupnostjo zaščitila znameniti kompleks Michael Schumacher Kart.
Milan Klemenc
21. januar 2020 | 23:46:59

Kartodrom Erflandring v Kerpnu velja za kompleks, kjer je Michael Schumacher začel prve korake v motošportu. Kartodrom je bil odprt leta 1980 in je v vseh teh letih gostil ogromno domačih in mednarodnih karting dirk, na katerih so dirkali znameniti Ayrton Senna, Mika Hakkinen, Sebastian Vettel in še bi lahko naštevali. S časom je dirkališče postalo tudi dom družine Schumacher, kjer sta Michael in brat Ralf gradila svojo strast do dirkanja, ki je pripeljalo do tega, da je Michael nato postal tudi njegov lastnik.

Pred dvema letoma je bila sprejeta odločitev, da kartodrom skupaj z Hambacherskim gozdom porušijo. Energetsko podjetje RWE je namreč dobilo dovoljenje za razširitev dejavnosti premogovništva na tem območju.

Toda lokalna skupnost je v sodelovanju in prizadevanji okoljevarstvenikov prejšnji teden s sprejetjem posebnega odloka preprečila, da bi podrli in odstranili znamenit kartodrom. S prepovedjo rušitve objekta bo dediščina mladih in starih, znanih in manj znanih dirkačev ostala nespremenjena in ohranjena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
Proga Erflandring pa Schumacherjev karting center (na sliki) sta dve različni zadevi.
22.1.2020 7:37:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija