Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Kimi Raikkonen
Neobremenjen z rekordi v F1
Raikkonen bo letos predvidoma prehitel Barrichella na prvem mestu po številu nastopov na dirkah F1.
Artur Švarc HB Press
23. januar 2020 | 12:27:59

Rekord bo na VN Avstrije letos, ko bo na dirki nastopil, če bo seveda vse po načrtih, 323-ič. Kariera Finca se vleče že skoraj dve desetletji, njegov edini cilj pa je, da letos da vse od sebe pri Alfi.

Rekordi za Kimija tako ali tako niso omembe vredni: »Ne zanimajo me. Nič nimam od tega, Se pa veselim, da bom še vozil.«

»Upam, da se lahko letos izboljšamo, spoznamo, kaj smo v preteklosti naredili prav in narobe in upam, da bomo lahko malce bolj v ospredju. Čas bo pokazal, saj je prezgodaj za napovedi. Takoj ko bodo odpeljani prvi krogi na dirki, bo vse jasno.«

Raikkonen je kariero v F1 začel pri Sauberju 2001 in se naslednje leto preselil k McLarnu. Prvič je zmagal v Maleziji 2003. 2007 se je preselil k Ferrariju in tam osvojil naslov prvaka. 2009 je ekipo zapustil in šel v WRC, potem pa se je 2012 vrnil z Lotusom, po dveh letih pa spet šel nazaj v Ferrari, lani pa k Alfi, kjer je tudi začel kariero.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija