Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Max Mosley
Prihaja dokumentarec o Mosleyu
8. marca bo na filmskem festivalu v Manchestru premierno pokazan dokumentarec o nekdanjem šefu FIA, Maxu Mosleyu.
Artur Švarc
24. januar 2020 | 15:41:06

2008 je bil takratni šef FIA na naslovnicah tabloidov zaradi škandala, ki je skoraj postal pomembnejši od njegovega dela v motošportu.

Dokumentarec je bil sprva mišljen drugače – o zgodbi, kako sta nesreči Senne in Ratzenbergerja v Imoli 1994 privedli do Euro NCAP in revolucije v varnosti avtomobilov, tako Mosley.

»To je zelo zanimiva zgodba in o tem ljudje vedo zelo malo. A potem se je dokumentarec sprevrgel v zgodbo o meni. O moji udarni novici.«

Mosleya je na naslovnice popeljal škandal zaradi obiska prostitutk in nacistične ikonografije. Nenazadnje je bil njegov oče šef britanskih fašistov pred drugo svetovno vojno.

»Tudi Ecclestone omenja ta dogodek in jasno pove, na čigavi strani je bil. Vprašali so me tudi, če je bil Hitler gost na poroki mojih staršev in odgovor je seveda da. In to je zdaj bolj zanimivo kot vse ostalo.«

»V dokumentarcu sta ena ali dve tematiki, ki bi jih sam izrezal, če bi lahko. A potem to ni več neodvisna produkcija.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija