Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Helmut Marko
Vettel si je želel vrnitve k Red Bullu
Nemec, ki je lani doživel hladen tuš pri Ferrariju, se bo moral letos dokazati v ekipi ali pa je njegove epizode pri Rdečih konec.
Artur Švarc
10. februar 2020 | 23:17:16

Tudi zato, ker bo sodelovanja pri Ferrariju po letošnji sezoni zelo verjetno konec, si štirikratni svetovni prvak išče dodatne možnosti, Helmut Marko pa je potrdil, da je vprašal tudi pri Red Bullu.

»Sebastian je želel vprašati, če obstaja možnost, da bi se vrnil 2021, žal je za nas to nemogoče.«

Marko je razložil, da so kriteriji predvsem finančne narave.

»Vettel ima še vedno visoko ceno. Imamo dolgoročno pogodbo z Maxom, ki ni ravno poceni, zato si ne moremo privoščiti še enega dirkača za tako vsoto.«

Ne samo, da bi se Vettel za vrnitev k Red Bullu moral odreči velikemu delu prihodka, pač pa bi tam moral igrati tudi drugo violino ob Verstappnu. To za Nemca ni perspektivno ne športno, ne finančno.

»Vettel bi bil zanimiva opcija za Mercedes. Z nemškim potnim listom ima prednost, vprašanje pa je, če sta Wolff in Hamilton odprta za tako idejo. Če bi mu avto ustrezal, bi še vedno lahko dosegel veliko. Enostavno mora letos dati vse od sebe in premagovati Leclerca, morda si Ferrari potem premisli.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija