Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kubica letos z BMW M4 v DTM!
Bivši dirkač formule 1 Robert Kubica bo poleg nalog rezervnega dirkača za Alfa Romeo Racing ORLEN, v letošnji sezoni dirkal za bavarsko ekipo BMW v seriji DTM.
Zoran Habot
12. februar 2020 | 11:45:50

Čeprav so vsi tovarniški sedeži pri ekipi BMW že zasedeni, bo Poljak dobil svoj dirkalnik po zaslugi osebnega sponzorja PKN Orlen. PKN Orlen je Kubico spravil v ekipo Alfa Romeo in sedaj tudi v serijo DTM. Kubica bo dirkal s privatnim dirkalnikom, katerega so uporabili za testno vozilo na preizkusu mladih dirkačev v Jerezu konec lanskega leta. BMW se je odločil za to potezo zato, da testni dirkalnik izkoristijo in si s tem zmanjšajo stroške izdelave.

Kubica je že sredi decembra po testu mladih voznikov dal vedeti, da bi lahko bila naslednja dirkaška stopnička serija DTM. To mu tudi omogoča pogodba z ekipo Alfa Romeo, saj je zaradi prekrivanja dirkaških vikendov, oproščen vseh obveznosti do ekipe. Poleg tega pa je vsak dodatni dirkalnik v seriji DTM zelo pomemben, saj je do sedaj registriranih samo 14 dirkalnikov in dirkačev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija