Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Koronavirus zahteval prestavitev dirke
Zaradi širjenja koronavirusa so se šefi F1 odločili, da prestavijo dirko za VN Kitajske
Milan Klemenc
12. februar 2020 | 14:58:06

Shanghai International Circuit, kot se dirkališče uradno imenuje, naj bi 19. aprila gostilo četrto dirko letošnje rekordne sezone F1, ki ima na letos koledarju načrtovanih 22 dirk. Po izbruhu nevarnega virusa je bila dirka postavljena pod vprašaj in posledično je bilo potrebno skrbno preučiti možnosti  odpovedi, prestavitve ali izvedbe dirke. Predstavniki Liberty Media, promotor dirke Juss Event Management in FIA so po temeljitem premisleku in preučitvi razmer sprejeli odločitev, da se zaradi koronavirusa dirka preloži na kasnejši datum. V izjavi za javnost je bilo zapisano: »FIA se je skupaj z F1 odločila sprejeti zahtevo promotorja dirke, da preloži kitajsko VN, prvotno predvideno za 19. april. V nadaljevanju bomo pregledali potencialne datume, ki bi nam lahko prišli prav za organizacijo dirke. Zavedamo se, da je kitajska pomemben del koledarja dirk F1 in vsi si želimo, da se razmere čim prej normalizirajo.«

 

Po pridobljenih informacija obstaja možnost prestavitve finala v Abu Dabiju na kasnejši datum. S tem bi Kitajska dobila prostor za izvedbo dirke konec novembra.

 

Leta 2011 je bila zaradi nemirov odpovedana dirka za VN Bahrajna, upajmo, da se zgodba z odpovedjo ne bo uresničila tudi za VN Kitajske.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija