Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lewis Hamilton
Bistvenih sprememb ni za pričakovati
Lewis Hamilton za leto 2021 ne pričakuje bistvenih sprememb v sedežnem redu.
Milan Klemenc
16. februar 2020 | 19:50:10

Že kar nekaj časa tako strokovna kot laična javnost polemizira, kaj bo, ko bo in kako bo leto 2021 postreglo s kopico presenečenj v vrtiljaku prestopov.

Ob zaključku sezone 2019 je bilo na trgu kar nekaj dirkačev, ki se jim pogodbe konec sezone 2020 iztečejo. Da se bo vrtiljak prestopov oziroma podaljšanj pogodb hitro zavrtel, je bilo jasno po zadnji dirki v Abu Dabiju, saj sta tako Verstappen in Leclerc dokaj hitro podpisala pogodbe za naslednjih nekaj let, Hamilton in Vettel pa sta še vedno v čakalni vrsti.

Sprememb, ki jih vsi očitno z nestrpnostjo pričakujemo, očitno ne bo in temu je pritrdil tudi aktualni svetovni prvak, ki je na predstavitvi novega Mercedesovega dirkalnika W11 povedal: »Meni in Vettlu  letos ob koncu sezone res poteče pogodba, a ni za pričakovati, da bo prišlo do nekih bistvenih sprememb za sezono 2021. Menim, da v vrhunskih ekipah ne bo nekih velikih premikov, je pa res, da ne vem kakšne pogodbe imajo njihovi aktualni dirkači, zato tudi težko rečem, kaj bodo za svojo prihodnost storili Vettel in ostali.«

Hamilton je bil večkrat vpleten v govorice, ki ga povezujejo s prestopom v Ferrari, vendar sam priznava, da mu je zasledovanje njegovih osebnih interesov, ki jih ima zunaj F1 nekaj kar mu ogromno pomeni.

»Tu ne gre za svobodo, kot bi si kdo mislil in ni moja prioriteta, da bi lahko bil sam. Zame osebno svoboda ni biti sam. Hočem biti med ljudmi in uživati z njimi. Ko sem se pridružil Mercedesu, me je Toto sprejel takšnega kot sem, vedel je za moj stil življenja in to mi dopušča še danes. Zavedati se moramo, da imamo v naših vrstah nekaj največjih sponzorjev, da smo zmagali na največ prvenstvih in osvojili največ dirk. Menim, da v tem ni niti ene slabe stvari.«

35-letnik je v svoji karieri osvojil šest svetovnih prvenstev in si bo letos prizadeval osvojiti še sedmo krono, s katero bi se postavil ob bok rekorderju Michaelu Schumacherju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
girica
Mu privoščim.Z rdečimi se je marsikir opeko.
17.2.2020 20:53:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija