Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ferrari
Binotto priznava, da so v težavah
Ferrari prve tri dni ni uspel sestaviti konkurenčnega časa, zadnji dan je Vettlu odpovedal še motor.
Artur Švarc HB Press
22. februar 2020 | 0:46:52

Testiranja sicer še ne povedo vsega, lahko da Rdeči blefirajo, a medtem ko je Mercedesov sistem DAS glavna tema v paddocku, Ferrarijeve težave niso deležne toliko pozornosti.

Bottas je včeraj postavil najboljši čas testiranj in razlika med glavnima rivaloma ej tako še večja. Binotto je za medije v petek povedal: »Nisem tako optimističen kot leto poprej in menim, da so tudi nekateri drugi hitrejši od nas.«

»Koliko hitrejši, ta hip ne moremo oceniti, podatke bomo sestavili v prihodnjih dneh. A mislim, da mi nismo tako hitri kot oni. Nas skrbi? Seveda, a mislim, da prvi trije dnevi testiranj še niso tako pomembni.«

»Imamo jasno sliko, ki nam omogoča boljše razumevanje in razvoj dirkalnika v pravo smer. Sezona bo dolga in še bo čas, da napredujemo. Počakajmo na naslednji teden in Avstralijo, da bomo videli, kaj avto zares zmore.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
leonardo
Ferrari bo letos v skupnem seštevku četrti. Čeprav bo res dolga sezona in imajo jasno sliko za razvoj dirkalnika? Po 6 ali 7 zmagi Mercedesa se bo sezona hitro skrajšakla.
22.2.2020 8:52:14
hubertfast
Angleški strokovnjaki menijo, da če Ferrari blefira, da to počne zelo dobro. Omenja se predvsem hitra obraba gum, saj jim časi z nekaj krogi hitro padajo. Tukaj moraš pa biti zelo dober blefer. Sicer lahko, da so se osredotočali na druge zadeve.... Kak DAS mogoče, ki je vse vrgel iz tira in vsaj delno preusmeril pozornost.
22.2.2020 10:06:03
aichi
Močno dvomim, da so uporabili lanski princip MErcedesa... Da se delajo boge... Glede na dolge face v boksih, Binotta in informacije iz Maranella pred testiranji, je lahko kaj na tem. Ampak tudi če je blef, zagotovo blefira tudi MEca. To, da so avto imeli skonceptiran že na začetku lanske sezone, pove, da imajo verejtno tudi že gotov 2021 in 10 zapiorednih naslovov ne bi smelo čuditi nikogar, je pa to seevda zelo zelo slabo za šport.
22.2.2020 10:06:09
aichi
@hubi, okvare motorja ne fejkaš, prav tako včerajšnji senzorji na Ferrariju pomenijo, da jim neka korelacija spet ne štima s teoretičnimi rezultati, vrednosti potrdiš prvi ali drugi dan. Dvomim, da je Meca spremenila lansko taktiko in dala prvi tedn vse od sebe. Spomni se lani, kako je Ferrari raztural, v Avstraliji so bili pa z vodo politi. RBin FErrari se morata najbolj bati RP, ali so naredili lanskega Pink MErcedesa sami ali v sodelovanju z Mercedesom, ni niti pomembno.
22.2.2020 10:08:36
hubertfast
Itak okvara motorja ni blef. Mercedes pa zna biti, da je malo bolj pritisnil ker je bolj pripravljen in je dva dni manj testiranj in treba program dati skozi. Vseeno pa niso pritisnili do konca. Kak Williams mogoče je, da še kakega sponzorja dobi.
22.2.2020 10:30:55
duss
Očitno dominacija ni več edini cilj Mercedesa - ampak totalno uničenje konkurence. Upam, da ima RBR kakšnega asa v rokavu. Na Ferrari pa že tako ali tako nebi računal pred sezono.
22.2.2020 10:53:09
duss
Kapo dol, če so spet pripravili stroj, ki bo drugim puščal zgolj drobtinice. Bodo pa na tak način počasi uničili ta šport. Če ne neposredno, pa posredno, saj se bodo zaradi njih po mojem mnenju še hitreje spreminjala pravila - predvsem kakšni standardizirani deli.
22.2.2020 10:53:16
Asinorampante78
Ferrariev motor ni imel dosti km za tako okvaro.. Zgodilo se je ko so odprli drugačno mapaturo motorja.. Takrat je na ravni Vetel dosegel 329 km/h... Kar je daleč najvišja hitrost na testih v 3 dbeh.... Sam rdeči ne pravijo da je napaka v mapaturi motorja...
22.2.2020 13:19:10
prlekpubec
Vse je en velik šmorn. Eni kažejo mišice, drugi se grejo slepe miši, tretji kaj drugega itd. Verjetno bo vse skupaj podobno lanski sezoni, vprašanje pa je kakšne bodo razlike...
22.2.2020 15:24:16
Blanchimont
Verjamem da pri Ferrariju ne blefirajo. Pricakujem pa ponovno blefiranje Mercedesa, ki so enostavno premocni za vse. In bo tako kot lani prakticno brez pravega truda Hamilton na lahko privozil naslov prvaka.
23.2.2020 21:38:09
Uros33
Jap, spomnimo se 16 let nazaj, ko je Ferrari dominiral. Pravila so popolnoma spremenili in to tocno tam, kjer je Ferrari dominiral. Ta f1 je postala kuhinja, zato pa je ze dolgo ne spremljam redno.
24.2.2020 18:54:36
hubertfast
Kaj bi sedaj radi? A je Mercedes kriv, če je sposoben več. Ni samo keš problem, enostavno imajo ta boljše ljudi in tehnologijo. Tipi so ta aparat razvili v zadnjih 10 letih. In to bodo gonili še naprej.
24.2.2020 20:49:15
zoki
Hubi, problem je da ni sposoben toliko več ampak se mu pusti vse. Najprej, ko so edini kurili olje za party mode je bilo vse ok, dokler ni Ferrari tega naredil so med sezono prepovedali. Ko so meli pihane felne ostali je bilo prepovedano, ko naredi Mercedes je kao aero efekt dovolj mali da je dovoljeno. Ko naredijo DAS je spet dovoljeno, sem pa prepričan da če ga Ferrari pripelje v Barcelono na dirko, bo poleti že prepovedan, če ne pa bo dovoljeno do konca sezone. Če ima Mercedes probleme z gumami se jih menja, če ma kdo drug pa ostanejo. In tega je koliko hočeš. Ti detajli pol prevesijo tehtnico.
25.2.2020 6:23:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija