Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Adrian Newey
Pravila za 2021 so sramota
Adrian Newey je pravila, ki stopijo v veljavo prihodnje leto, označil za sramotna.
Artur Švarc HB Press
24. februar 2020 | 7:51:10

Oblikovalski guru je razočaran nad restriktivnim pristopom novih pravil. Ta so spisana, da bi zmanjšala razlike med dirkalniki in z novo aerodinamiko izboljšala tudi samo dirkanje.

A Newey, ki je v svoji karieri že zrisal več inovativnih in zmagovalnih dirkalnikov kot katerikoli drugi inženir, ni navdušen nad omejenim poljem inovacij, ki jih diktirajo nova pravila.

»Na nek način se veselim novih pravil, saj ponujajo priložnost za razumevanje novih stvari. Ne maram pa, da bodo pravila še strožja. 2009, ko smo nazadnje radikalno menjali pravila, je bilo več možnosti za inovacije.«

»A ta za 2021 so zelo omejena in predpisujejo vsako področje in to je velika škoda.«

Newey ne ve, ali bodo nova pravila izboljšala šov, pove pa, da so jih potrdili šefi in FIA brez mnenja njegove stroke.

»Z njimi so vztrajali, neglede na to, kaj si ljudje mislijo. Ali bo to dobro za šport ali ne, bo pokazal čas.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Blanchimont
Nekak je logicno fa se americani s pomocjo Brawna in Tombazisa trudijo premostit razlike in prepad med tistimi rkipami ki imajo sosobne inzenirje in konstruktorje in mef tistimi ki nimajo sposobnegs kadra. Cemur bi botrovala vecja izenacenost ekip in vecji show.
24.2.2020 13:12:21
kapodibanda
Bučke. Skrbijo za večjo izenačenost ekip, a Mercedes bo že sedmo leto zapored prvak! Lepo skrbijo ni kaj!
24.2.2020 13:28:34
Blanchimont
Zato so spremenil pravilnik 2021 nad katerim obupuje nedotakljivi Newey. Sicer pa so dandanes v profesionalnem sportu vedno prisotna tudi politika in lobiranje. Nihce noce vlagat milijarde v nekaj kar mu nebo povrnjeno. In naj omenim da je bilo javno objavljeno ze novembra enkrat da je (tudi) za letosnjo sezono Mercedes vplacal najvisji znesek za startnino,ki jo ekipe morajo poravnati. Najbrz je jasno kaj to pomeni F1 je ze vec desetletji zrezirana, zato si nima smisla delat utvar.
24.2.2020 13:38:44

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija