Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   2021
McLaren bo lahko prilagodil šasijo
Dirkalniki za 2021 so zamrznjeni z eno izjemo – McLaren bo lahko spremenil šasijo, saj bo edini vozil z novim motorjem.
Artur Švarc
25. marec 2020 | 2:50:11

Ob vseh težavah z izvedbo letošnje sezone se je McLarnu poklopilo in bo zato, ker bo prihodnje leto namesto Renaultovih motorjev uporabljal Mercedesove, moral (in lahko) prilagoditi šasijo dirkalnika.

 

Kljub temu, da je bila pogodba z Nemci lani podpisana z novimi pravili za 2021 v mislih, namerava McLaren že prihodnje leto, ko bodo še naprej v veljavi aktualni dirkalniki, dirkati z Mercedesovimi motorji.

Vendar so tudi tu pravila zelo jasna – razen potrebnih modifikacij za motor drugega proizvajalca spremembe na dirkalniku niso dovoljene.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zoki
To pa je totalna bedarija glede zamrznjenih pravil. Ekipa, ki bo letos top ima podarjeno še eno sezono, dva naslova za ceno enega. Raje bi letošnjo sezono odpisali rezultatsko in bi naslednjo začeli z novimi pravili. Tako kot ni večine tekmovanj tudi letos pač ne bi bilo svetovnega prvaka. Odvozili pa bi kar bi pač lahko, pa magari samo 5 dirk, saj ne bi bilo nobenega pritiska.
25.3.2020 6:23:10
dbench
Zanimivo, najprej sem si razlagal, da bodo naslednje leto pač vsi naredili dirkalnike pod aktualnimi pravili kakor letos. Sedaj pa si to razlagam kot da ne smejo prav dosti spreminjat letošnje šasije in vsega ostalega, če sploh? Ampak to najbrž še vedno ne pomeni da drugo leto ne bo nikakršnih posodobitev dirkalnikov.. po moje bodo v grobem morali biti enaki kot letos, a manjših popravkov bodo sigurno deležni (tako kot običajno tekom sezone).. razumi kdor lahko
25.3.2020 10:01:13
duss
Glede na to, koliko se bo sezona zamaknila, bi lahko preprosto letos odpeljali kolikor bo že možno. V začetku naslednjega leta pa te dirke, ki so bile sedaj odpovedane. Se pravi, ena sezona, razdeljena na dve leti.
25.3.2020 13:34:57

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija