Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   F1
Morebitna odpoved dirke v Azerbajdžanu za državo ne bo predstavljala stroška
V svetu Formule 1 je Azerbajdžan država, ki za organizacijo dirke nameni enega najvišjih zneskov, vendar bodo plačila oproščeni, če bo dirka v Bakuju odpovedana.
Ursa Prosenjak
30. marec 2020 | 1:29:18

Dirka za VN Azerbajžana je bila zadnja, ki je uradno preložena. Prvotni datum, 7. junij 2020, je glede na trenutno situacijo pandemije koronavirusa, prezgodaj.

Po sedmih ostalih preloženih dirkah in po odpovedani dirki v Monaku je dirka v Azerbajdžanu planirana kasneje v letu. Promotor dirke Arif Rahimov je za Motorsport.com povedal, da je ne morejo organizirati v zadnjih mesecih leta, vendar pa nekdanja gostiteljica evropske Velike nagrade ne bo utrpela finančne izgube v primeru odpovedi dirke.

 »Bojim se, da bo to velik upad prihodka za F1,« predvideva Rahimov. »Vendar gre za višjo silo, za okoliščine izven našega vpliva, ki ne zadevajo le posameznih območij, pač pa ves svet.«

Lastnik steze Baku City Circuit je tudi potrdil, da klavzula v pogodbi predvideva oprostitev plačila v tovrstnih primerih.

»Takšne situacije so zajete v klavzuli o višji sili. Naša vlada ne bo imela nobenih stroškov, če bo dirka odpovedana, saj na morebitno odpoved nimamo vpliva. V tem trenutku dirke ne moremo niti oglaševati, zato nam situacija ne dopušča nobenih aktivnosti za pripravo na dirko, ki bi se morala zgoditi čez dva meseca.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija