Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Hamilton, Vettel in Leclerc se bodo zaradi krize odrekli delu plače
Lewis Hamilton, Sebastian Vettel in Charles Leclerc so se pripravljeni odreči deležu svoje plače, da bi s tem pomagali svojim ekipam.
Ursa Prosenjak
3. april 2020 | 1:47:36

Za ekipe Formule 1 je ključno, da čim bolj zmanjšajo stroške, saj trenutno zaradi epidemije koronavirusa in odpovedi dirk ni nobenih prihodkov.

Del plač omenjenih dirkačev bi pomgal Mercedesu in Ferrariju, da se obdržita nad vodo in preživita krizo. Dirkači bodo tako sledili zgledu Landa Norrisa in Carlosa Sainza, ki sta prav tako sama predlagala znižanje svojih plač. Številni McLarnovi uslužbenci so namreč zaradi zniževanja stroškov trenutno na čakanju.

Vettel in Hamilton zaslužita po 40 in 56 milijonov evrov letno, kar je občuten del celotnega proračuna obeh ekip. Če se odrečeta petim odstotkom plače, bo to prihranilo med 2 in 2,3 milijona evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
Avtomobilski trg bo v prihajajočem obdobju v prostem padu, tako da bodo tudi pri sklepanju pogodb za naslednje sezone morali sprejemati kompromise. Sindikati in upravni odbori ne bodo mirno sprejemali odpuščanja na stotin delavcev, tačas ko se dirkačem delijo več desetmiljonske pogodbe (če se ne motim je pred časom pisalo, da hamilton pričakuje 56 mio na sezono)....
3.4.2020 19:11:17

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija