Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Silverstone je pripravljen gostiti več letošnjih dirk Formule 1
V Silverstonu bi lahko izvedli tudi dodatne dirke, pri nekaterih bi se lahko odločili celo za obratno smer vožnje.
Ursa Prosenjak
3. april 2020 | 2:10:08

S pandemijo koronavirusa je letošnji koledar Formule 1 močno pod vprašajem, odpovedanih ali preloženih je že 8 dirk. O usodi dirke v Veliki Britaniji se bo potrebno odločiti do konca aprila. Dirka v Silverstonu je sicer predvidena 19. julija.

Vodje F1 tehtajo več scenarijev, kako sezono kljub težavam spraviti pod streho, med možnostmi sta podaljšanje sezone v prihodnje leto in izvedba več dirk na isti lokaciji.

Direktor Silverstona Stuart Pringle je izrazil pripravljenost pomagati v kakršnikoli obliko bo potrebno, vključno z izvedbo več dirk.

 »Večina ekip je v bližini, zato bi logistično bilo to povsem izvedljivo,« je povedal za Sky Sport News. »Imamo fiksno infrastrukturo, osebje lahko prebiva doma. Če lahko na ta način pomagamo, bomo z veseljem.«

Na vprašanje, ali premišljujejo o izvedbi kakšne od preostalih dirk v obratno smer, je Pringle povedal, da trenutno za to sicer nimajo dovoljenja, vseeno pa ni povsem neizvedljivo.

»V izrednih razmerah se lahko sprejmejo tudi izredne odločitve,« je dodal.

Številni poletni športni dogodki so sicer že odpovedani, med drugim tudi teniško prvenstvo v Wimbledonu, ki je načrtovano le en teden pred britansko dirko Formule 1. Pringle pojasnjuje, da si lahko Silverstone vzame več časa za odločitev in tako natančneje oceni situacijo pred morebitno odpovedjo dirke.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
roberto
Verjetno dirkališča niso prirejena za vožnjo v drugo smer!? Vsi robniki so verjetno narejeni za eno smer vožnje in tudi vse izletne cone. Tako da ta varianta gotovo odpade. Imajo pa nekatera novejša dirkališča možnih več variant. Bi bilo pa zelo zanimivo, da bi se druga dirka odvila v obratnem vrstnem redu, kot bi se končala prva vožnja. Vsaj prvih 10. To bi zelo začinilo dirko.
3.4.2020 8:34:20
matt0
Za drugo smer ne, ima pa Silverstone še vsaj 3 drugačne konfiguracije steze, ki bi bile primerne za F1. npr. Francija jih ima še 10, tudi Bahrain..
3.4.2020 10:54:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija