Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sezona 2020
Villeneuve: Dirke kot posamezni dogodki namesto prvenstva
V svetu Formule 1 so trenutno vse oči, tako udeležencev kot navijačev, uprte v usodo letošnje sezone.
Ursa Prosenjak
4. april 2020 | 1:31:17

Koledar se je že pošteno spremenil, odpovedanih ali prestavljenih je že osem dirk in tu in tam se pojavi tudi predlog, da bi odpovedali kar celotno sezono. Poleg Bernieja Ecclestona je takšno mnenje izrazil nekdanji šampion Jacques Villeneuve.

»Tudi če se naenkrat situacija uredi in bomo lahko izpeljali sezono po pandemiji, zahteva priprava vsakega dogodka precej časa. Preden bo možno spet organizirati dirke, ne bo več vredno temu reči prvenstvo,« meni Kanadčan.

»Prva dirka na koledarju bi morala biti septembra. Verjetno bodo organizatorji dirk in lastniki F1 želeli organizirati največje možno število dirk, da bi izpolnili minimalne zahteve svojih pogodb, toda to bi bila napaka.«

Villeneuve se sicer zaveda tudi komercialnih interesov, povezanih s prvenstvom, zato ne predlaga odpovedi vseh dirk, pač pa bi se izvedle kot samostojni dogodki.

»Mogoče bi bilo najbolje odpovedati prvenstvo in organizirati dirke kot posamezne ločene dogodke, kot Indy 500 ali 24 ur Le Mansa. Na ta način bi konec leta 2020 ekipam služil kot priprava na sezono 2021.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija