Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Haas
Smo v družbi z McLarnom, Renaultom in AlphaTauri
Po lanski sezoni polni razočaranj, Gunter Steiner verjame, da se bodo lahko v letošnji sezoni (če sploh bo) borili za četrto ali peto mesto na konstruktorski lestvici.
Milan Klemenc
4. april 2020 | 3:10:19

Pri Haasu je bilo lansko leto vse prej kot uspešno, že v prvi polovici sezone se je izkazalo, da je bil projekt 2019 strel v prazno, da pa je mera polna, je bilo nešteto prerivanj, med moštvenima kolegoma. Gunter Steiner verjame, da bo že prva dirka pokazala, ali so šli v pravo smer. Po pridobljenih podatkih iz predsezonskih testiranj v Barceloni je mnenja, da so razlike minimalne.

Na vprašanje, kje vidi svojo ekipo, ko bo sezona F1 2020 končno ugledala luč sveta, je povedal: »Menim, da bomo nekje v sredini, sicer je to težko napovedati kje se bomo nahajali, saj so razlike izredno majhne, kar je razvidno iz časov testiranj v Barceloni, kjer je štiri ali pet ekip v treh desetinkah.«

Seveda se gledalci sprašujemo, kakšna je verodostojnost teh časov, saj vemo, da kar nekaj ekip na testiranjih prikriva dejansko formo in svojo pravo moč pokažejo šele na prvih dirkah sezone.

Steiner je mnenja, da je vrstni red v sredini polja težko predvideti na podlagi predsezonskih testiranj in kot pravi: »Tri desetinke na testiranjih v Barceloni je bilo lahko deset kilogramov goriva več ali manj v rezervoarju. Nikoli ne morete točno vedeti, koliko goriva je porabilo določeno moštvo za dosego določenega časa. Edino kar veš je, da veš koliko si ga porabil sam in po tem menim, da sodimo v sredino polja.

Če pogledamo čase testiranj, je bil v tej skupini ekip takrat Racing Point vodilni in tu se nam postavlja vprašanje. Katere ekipe sploh spadajo v to skupino štirih ali petih? Sta tu tudi Alfa Romeo in Williams? Na ta vprašanja Steiner odgovarja: »V neki meri sta tudi ona dva tu, vendar menim, da je Racin Point v majhni prednosti pred vsemi iz sredine polja. Vedeti pa moramo, da McLaren, Renault, Apha Tauri in mi nismo daleč drug do drugega. Upam samo, da se nam ne bodo ponovili problemi iz lanske sezone, kar pa ne moremo vedeti, dokler ne štartamo in do takrat nihče ne more biti 100%.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija