Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   VN Vietnama
Dirka, ki je ne bo
Jutrišnja nedeljska dirka bi nam lahko postregla z novim dirkališčem, ki pa je iz znanih razlogov ne bo.
Milan Klemenc
4. april 2020 | 21:03:24

Prva dirka za VN Vietnama bi morala biti na sporedu jutri, ki pa je tako kot mnoge pred in po njej zaradi pandemije koronavirusa odpadla. Dirkači kljub odpadlim ali prestavljenim dirkam, ne sedijo križem rok. Kakor pri večini moštev so se tudi pri Mercedesu odločili, da v simulatorju virtualno preizkusijo dirkališče, na katerem še niso dirkali. Na podlagi pridobljenih podatkov so izdelali virtualno progo Hanoi Street Circuit, kot se le ta uradno imenuje in v kokpit simulatorja posadili testnega drikača Estebana Gutierreza, ki je pred tem štartal na 59 velikih nagradah za volanom Sauberja in Haasa.

Iz objavljenega posnetka je razbrati, da ima proga kar nekaj con, kjer bo potrebno močno zavirati. Sama konfiguracija proge je po mnenju Hermana Tilkeja, ki je zasnoval to dirkališče takšna, da bo nudila veliko akcije in pri tem doda: »Prvič smo naredili dirkališče v sodelovanju z F1 in pri tem je kot predstavnik F1 sodeloval Ross Brawn. Ena od posebnosti tega dirkališča so zelo kratki uvozi in izvozi v bokse, kar pomeni, da bomo lahko videli več kot en postanek saj bodo dirkači izgubili malo časa za postanke, posledično pa bo več manevrskega prostora za strategijo. Odlično mesto za prehitevanje je vstop v prvi ovinek in nato po 1,5 km dolgi ravnini vstop v 11. ovinek.«

Kot je razvidno iz simulatorskega kroga, je proga hitra in dinamična iz sektorja v sektor do konca in dopušča zelo malo manevrskega prostora za napake.

Gutierrez opisuje progo kot eno tehnično najbolj zahtevnih v letošnjem koledarju. Dirkač McLarna, Lando Norris je opisal progo kot zahtevno, ki je v zadnjem sektorju kar adrenalinska saj z veliko hitrostjo dirkaš v neposredni bližini zidu.

Kdaj bomo videli akcijo v živo, pa se pustimo presenetiti. Zaenkrat uživajte v tem, kar imamo na razpolago.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom
Katastrofalna steza, od ene stene do druge, cik cak. Recept za neprehitevanje. Tilke, kdo pa drug
5.4.2020 19:14:38
rovokopac
Pa katastrofalen avto. Sploh nima pritrjenih koles.
5.4.2020 20:50:32
dbench
No, Esteban bi v 9. ovinku na vhodu na kontra ravnino že ostal brez prednjega desnega kolesa...
6.4.2020 10:18:17
tadejkrze
@F1_tom, edini recept za neprehitevanje so tej dirkalniki.
8.4.2020 9:21:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija