Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   F1
Zaradi odpovedi dirk na obzorju finančne težave Liberty Media
Liberty Media bo moral vrniti okoli 200 milijonov funtov organizatorjem dirk, ki so bile odpovedane.
Ursa Prosenjak
6. april 2020 | 21:14:31

Vse dirke, ki bi se morale zvrstiti do sredine junija, so odpovedane, usoda kanadske dirke pa je še vedno negotova. Obstaja celo možnost, da se sezona ne bo začela pred madžarsko dirko 2. avgusta.

Povprečen znesek za organizacijo dirke Formule 1 je 22,8 milijona funtov. Znesek je v primeru oddaljenih lokacij, kot sta Bahrain in Azerbajdžan, še 33% višji. Po poročanju Daily Mail mora Liberty Media organizatorjem dirk vrniti okoli 182 milijonov funtov. Prav tako morajo vrniti kupnino kupcem posebnih vstopnic in VIP paketov.

Direktor Liberty Media Chase Carey je že februarja opozoril, da bodo v primeru tovrstne izgube prihodka morali poseči po rezervah, ki pa so bile vložene v nove projekte in niso na voljo na bančnem računu. Trenutne situacije pri Liberty Media še niso komentirali.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija