Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Jean Todt
Ferrari je blokiral razkritje afere z motorjem
Jean Todt je povedal, da bi z veseljem razkril podrobnosti lanske preiskave Ferrarijevega motorja, vendar so mu to Rdeči preprečili.
Artur Švarc HB Press
9. april 2020 | 4:43:40

Todt je prvič spregovoril za medije po koncu preiskave o legalnosti motorja. Za Autosport je povedal, da je imel zvezane roke. Todt je pojasnil, da je menil, da bi FIA morala vse skupaj razkriti javnosti, namesto da se določene reči prikrijejo in da je on tisti, ki je prigovarjal ostalim ekipam, da so vložile protest proti Ferrariju.

»Če vprašate mene, bi razkril vse podrobnosti, a je bil Ferrari proti,« je povedal Todt.

»Seveda so bili kaznovani, ne morem pa razkriti podrobnosti kazni. Jasno je, da ne moremo govoriti o tem.«

»Vložili smo ogromno naporov, da smo zadevi prišli do dna. Na žalost je veliko stvari, ki so tehnične narave, naši tehniki so povedali, da vseh reči ni bilo mogoče razvozlati in 100-odstotno trditi, da Ferrari ni bil legalen.«

Sedem ekip je po objavi dogovora med FIA in Ferrarijem pisalo, da ni zadovoljno z razpletom in napovedalo celo pravne posledice. Od takrat se je iz sedmerice umaknil Mercedes, ostali ostajajo. Todt je pisal vsem ekipam in povedal, zakaj je FIA ravnala v najboljšem interesu vseh, ampak da več podrobnosti ne morejo razkriti.

»Govoril sem z vsako od sedmih ekip, Mercedes se je odločil, da se ne gre več, čeprav je bil eden od pobudnikov. Kolikor vem, so se odločali na vrhu in dobil sem odgovor, da razumejo in sprejemajo stališče FIA.«

»Mislim pa, da niso bili srečni z razpletom in da bi prav tako radi videli, da se razkrijejo podrobnosti, tudi sam bi to rad, a ni mogoče.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Samo drek mešajo. Vsakemu bi dali 50litrov bencina in 4 litre olja. Potem pa delaj, kar veš in znaš. Ne pa da komplicirajo. Kaj krega briga, kaj je notri.
9.4.2020 9:55:51
hubertfast
Predvsem RB se s tem ne bo sprijaznil.
9.4.2020 18:01:18
matt0
Torej bi vsak, ki bi ga obtožili goljufanja (NE dokazali, da je goljufal), samo obtožili.. moral pokazati kaj ima pod kiklo
9.4.2020 18:28:34
pepo73
Saj je Horner povedal,če je bil ferrari nelegalen ,bi bili drugi in posledično dobili več denarja.Pika,samo to je pomembno.
9.4.2020 22:11:42
Macolar
Vsakemu bi moral dat na voljo bencina koliko ga rabi. Potem bi imeli tekmovanje, ne pa šparanje.
10.4.2020 10:01:08
head19
Še enkrat se vidi da je Ferrari FIA, ni fer do ostalih ekip tole. Kaj bi bilo, če bi se to naredilo Redbullu in bi Ferrari zaradi tega bil na izgubi €€€?
10.4.2020 11:12:22
Fero
head19: a si prebral ti cel članek?
10.4.2020 12:34:28
hubertfast
»Seveda so bili kaznovani, ne morem pa razkriti podrobnosti kazni. Jasno je, da ne moremo govoriti o tem.« To povzemam iz članka, drugje se mi niti ne da iskati, če je slučajno napisano kako drugače. Zdaj pa naj se ta Todt zjasni zakaj so jih potem kaznovali, če jim nič niso mogli dokazati? Zgodbe vsekakor ni konec, smo šele na začetku.
10.4.2020 14:56:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija