Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sezona 2020
Pogajanja o Hockenheimu vse konkretnejša
V zadnjih tednih se je več evropskih dirkališč ponudilo, da zapolnijo nov koledar Formule 1, ki bo nadomestil prvotnega, spremenjenega zaradi pandemije. Med kandidati, ki imajo dobre možnosti, da si priborijo mesto na koledarju, je Hockenheimring.
Ursa Prosenjak
17. maj 2020 | 0:35:14

Zaradi pomanjkanja sredstev sicer na prvotnem koledarju za leto 2020 nemškega dirkališča ni bilo, kot kaže pa se utegne vrniti zaradi trenutne situacije. Direktor John Teske razkriva, da to ni več le ideja, pač pa so v igri že konkretna dogovarjanja.

»Vstopili smo v resnejšo fazo,« pojasnjuje. »Govorimo o konkretnih pogojih za izvedbo dirke, kot so pridobitev dovoljenj, ocena epidemiološkega stanja v državi in razpoložljivost steze. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi finančne plati.«

Zlasti slednja utegne predstavljati težavo, glede na preteklost dirkališča. Teske poudarja, da dirka ne sme pomeniti finančno smrt. Nasprotno, predstavljati mora vir zaslužka. Ker bo potekala brez gledalcev, je potrebno najti alternativo. O možnih rešitvah Teske za zdaj molči, prav tako pa tudi še ni potrdil kateregakoli možnega termina dirke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Zmešnjavo s prizorišči bi morali narediti vsako leto. Zelo monotono je stalno gledati dirke na istih prizoriščih, običajno še prav ob istem terminu. Vsako leto bi moralo biti 20 terminov. Če je več prizorišč na voljo, se enostavno naredi žrebanje. Če nekdo izredno hoče nek termin, naj ga pa obilno plača.
17.5.2020 17:55:42
matt0
razlog je cena transporta za ekipe in ostale. Monaco ima tudi fiksni datum in se zato pred njim razvrstijo npr. evropske dirke itd. zadnjo dirko v sezoni bi tudi težko imeli kje drugje kot v abu dhabiju, glede na to, da se potegne tudi v december
17.5.2020 18:11:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija