Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Začetek sezone
Avstrija bo vzor naslednjim dirkam
Ob pripravah na začetek sezone Formule 1 v Avstriji v začetku julija se še vedno pojavljajo dvomi in skrbi glede morebitne širitve okužb s koronavirusom. Helmut Marko razlogov za skrb ne vidi.
Ursa Prosenjak
18. maj 2020 | 23:42:01

»Prebivalcem regije ni treba skrbeti, saj bodo testirani vsi obiskovalci že pred prihodom. Ekipe se bodo dirke udeležile s polovičnim številom osebja, ki bodo pred tem testirani. V ekipah AlphaTauri in Red Bull Racing so s testiranjem že začeli in bodo tudi nadaljevali,« je povedal Helmut Marko za ORF.

»Predvideno je tudi ustrezno ukrepanje v primeru pojava okužbe. Pripravljene bodo izolacijske točke za osebe s sumom na okužbo. Ostale člane ekipe bodo skrbno opazovali in naredili vse, da se prepreči nadaljnje širjenje virusa.«

»Testiranja se bodo izvajala redno z več ponovitvami, tudi med obema dirkama. Vsaka ekipa bo nastanjena v svojem hotelu, kjer bodo imeli urejeno vse potrebno za bivanje. Organizacija dogodka bo morala biti vzor vsem dirkam, ki bodo sledile,« pojasnjuje Marko in dodaja, da izvedba predstavlja velik zalogaj za organizatorje v Spielbergu, pri organizaciji pa veliko pomaga tudi vodstvo Formule 1.

»Želeli smo organizirati dirko med tednom, toda TV postaje so vztrajale pri nedeljski dirki. Gre za dogovor, po katerem je glavni odločevalec FOM, Spielberg pa poskrbi le za obrobna vprašanja,« zaključuje Marko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija