Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
FIA: Morebitne okužbe lahko obvladamo
Za zmanjšanje možnosti okužbe in za čim hitrejši začetek sezone Formule 1 bodo uvedli različne ukrepe, med drugim bodo tudi povsem izolirali posamezne ekipe, da bodo člani imeli stike le med sabo. Toda tudi če bo prišlo do okužbe, FIA zagotavlja, da lahko obdržijo situacijo pod nadzorom.
Ursa Prosenjak
20. maj 2020 | 0:22:14

Nevarnosti za ponovitev avstralskega scenarija ni, je prepričan Gerard Saillant, vodja Odbora za zdravje pri FIA.  »Sedanja situacija je bistveno drugačna, saj zdaj o virusu vemo več, veliko lahko predvidevamo in tudi marsikaj preprečimo.« Saillant zato meni, da pojav okužbe ne bo nemudoma ustavil dogajanja, kot se je zgodilo v Melbournu.

»Če se pojavi primer okužbe ali pa tudi več primerov, bo stanje še vedno obvladljivo z upoštevanjem protokolov,« zatrjuje Saillant in dodaja, da bodo morebitne okužene takoj izolirali, da preprečijo nadaljno širjenje okužbe.

V Melbournu se je Formula 1 soočila z nepredvidljivo situacijo. FIA je bila deležna kritik zaradi poznega odziva in nejasnosti glede nadaljenga ukrepanja. Predsednik FIA Jean Todt se želi temu izogniti ob začetku sezone v Avstriji.

»Preprečiti želimo ponovno nepredvidljivo situacijo. Naši strokovnjaki pripravljajo vse potrebno, da se to, kar se je zgodilo v Avstraliji, ne bo ponovilo,« pojasnjuje Todt. Z drugimi besedami, FIA želi predvideti vse možne scenarije, da v nobenem primeru ne bo izbruhnil kaos.

Kljub vsemu pa Salient opozarja, da se je potrebno zavedati jasne meje, do kje je situacija še obvladljiva, od kod naprej pa je treba dogajanje ustaviti. Za zdaj nevarnosti za slednjo možnost ne vidi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija