Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Briatore: Sainz bo odličen drugi voznik
Ko se je Carlos Sainz pridružil ekipi, je Ferrari jasno razdelil vloge znotraj ekipe. Minulo sezono je Charles Leclerc že pokazal, da je sposoben biti vodja, s Sainzom pa je Ferrari dobil popolnega drugega voznika.
Ursa Prosenjak
21. maj 2020 | 7:40:00

Po mnenju Flavia Briatoreja je to tudi načrt Ferrarija. »Recept za uspeh je voznik, ki se poteguje za naslov in voznik, ki zbere veliko točk in s tem zmanjša konkurenco ostalih ekip.«

Valtteri Bottas to nalogo odlično opravlja pri Mercedesu in je pogosto drugi, takoj za Lewisom Hamiltonom. V prihodnosti tako lahko pričakujemo scenarij, kjer bo Leclerc zbral večino točk za ekipo, Sainz pa mu bo tesno sledil. To pa je tudi razlog, zaradi katerega Sebastian Vettel zapušča Ferrari. »Če imamo dva enakovredna voznika v ekipi, samo odvzemata točke eden drugemu.«

Flavio Briatore verjame, da si Sainz zasluži mesto v ekipi. »Dober voznik je, imel je odlično lansko sezono, sploh glede na avto, ki ga je vozil.« Prihodnjo sezono se bo Sainz moral osredotočiti na svoj rezultat pri McLarnu, preden bo lahko leta 2021 vozil za Ferrari ob Leclercu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija