Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bo namesto Silverstona vskočil Hungaroring?
Britanska dvojna dirka se zaradi ukrepov tamkajšnje vlade vse bolj odmika. Formula 1 zato pripravlja rezervni načrt. Tretja in četrta dirka se utegneta odvijati na Madžarskem.
Ursa Prosenjak
22. maj 2020 | 23:09:15

Med ukrepi, ki jih je britanska vlada uvedla za zajezitev epidemije koronavirusa, je tudi 14-dnevna karantena za vse potnike iz tujine. Kljub posebnemu režimu potovanja članov ekip Formule 1 naj Britanci ne bi napravili izjeme v tem primeru. To pomeni, da za dirko v Silverstonu v predvidenem terminu ni več možnosti.

Vsi obiskovalci Velike Britanije ali državljani, ki se vračajo iz tujine, bodo morali ob prihodu navesti naslov, kjer bodo v karanteni. Formula 1 vidi rešitev v načinu potovanja v zaprti enklavi – ekipe bodo v kraju dirke bivale povsem izolirano, stike bodo imeli člani le znotraj ekipe, potovali pa bodo z lastnim transportom, kjer ne bo zunanjih potnikov. Obenem bodo redno testirani za okužbo s koronavirusom. Za zdaj sicer britanska vlada kljub temu ne kaže namena, da bi omogočila izjemo v tem primeru.

Če Silverstone odpade, ima F1 pripravljen rezervni načrt. Kot možna lokacija, ki bo sledila Avstriji, se omenja Madžarska. V tem primeru bi se prva madžarska dirka zgodila 19. julija, druga pa teden dni kasneje. Načrt ima še dodatno prednost, saj sta dirkališči med sabo oddaljeni le 420 km. V primeru takšne razporeditve dirk, bi sledila 14-dnevna prekinitev, nato pa bi se sezona nadaljevala v Hockenheimu v Nemčiji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija