Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Charles Leclerc to nedeljo za volanom in pred kamero
Čeprav je VN Monaka odpovedana, pa bo v nedeljo Charles Leclerc vseeno premagoval ovinke po ulicah domačega mesta, tokrat kot zvezdnik predelave razvpitega filma iz sedemdesetih.
Ursa Prosenjak
23. maj 2020 | 7:01:00

Charles Leclerc naj bi nastopil v glavni vlogi remaka kontroverznega kratkega filma 'C'etait un Rendezvous', ki naj bi ga posneli ta vikend.

 

Po poročanju francoskih medijev naj bi ulice Monaka v nedeljo zjutraj zaprli za nekaj ur, ko bo Charles Leclerc pod taktirko režiserja Clauda Leloucha posnel prizore novega filma. Ulice bodo za ves promet zaprte med 6.45 in 9.00 na dan, ko bi se morala odvijati dirka za VN Monaka.

 

Režiser Claude Lelouch je zaslovel leta 1976 s filmom, v katerem je prikazal divjo vožnjo po Parizu. Devetminutni film so posneli v enem zamahu, brez posebnih učinkov, s kamero, pritrjeno na Lelouchov Mercedes 450 SEL. Z začetkom na Porte Dauphine se po kar nekaj nevarnih situacijah in preseženo hitrostjo 230 km/h voznik ob koncu sestane s svojim dekletom pri znameniti cerkvi Sacre Coeur.

 

Pariške oblasti ob izidu filma niso bile navdušene. Pred tem so namreč Lelouchevo prošnjo za snemanje zavrnili, a je režiser s projektom vseeno nadaljeval. Leloucha so kasneje celo aretirali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, vendar so mu ga kmalu tudi vrnili. Film je do leta 2003 obstajal le kot piratska kopija, nato pa je pred 17 let izšel na DVDju.

 

Film in njegov nastanek sta še danes zavita v tančico skrivnosti. Avto, ki so ga med snemanjem uporabili, namreč v filmu ni razkrit, njegov zvok pa je sinhroniziran z zvokom Ferrarija 275 GTB. Skrivnost obdaja tudi voznika. Lelouch je vedno trdil, da je bil za volanom on sam, čeprav so se pojavljala ugibanja, da je v resnici vozil voznik F1, s projektom pa so povezovali Jacquesa Laffita.

 

Naslov novega filma naj bi bil 'Le Grand Rendez-vous'. Avto, s katerim se bo Leclerc prebijal po ulicah rodnega mesta, je zaenkrat še skrivnost, govori pa se, da naj bi sedel za volan prvega hibridnega Ferrarija.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
v10power
Zvok dirkalnika v Le mansu pri polni hitrosti, avto na posnetku pa mogoče 90-100km/h. Kr neki.
23.5.2020 14:26:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija