Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Gospodarska kriza
Po Renaultu v težavah tudi Aston Martin in McLaren
Po zaskrbljujočih novicah iz Renaultovega tabora je zdaj slišati, da se obetajo resne finančne težave tudi McLarnu in Aston Martinu. Brez podpore vlade se jim slabo piše.
Ursa Prosenjak
23. maj 2020 | 23:07:47

McLaren bi po lastnih navedbah potreboval 280 milijonov evrov, da bi se izkopal iz pandemske krize. Izpada dohodka ne predstavljajo le odpovedane dirke, pač pa tudi upad prodaje športnih avtomobilov.

Da bi si nekoliko opomogli, so nameravali zastaviti zgodovinske dirkalnike in svojo glavno pisarno, vendar so se nato odločili drugače. Lastniki obveznic so sporočili, da so to že storili leta 2017, ko so morali odkupiti delež takratnega vodje ekipe in delničarja Rona Dennisa.

Po podatkih Financial Timesa je bila McLarnova proizvodnja ustavljena v marcu, ni pa povsem jasno, ali so jo že ponovno zagnali. Mc Laren je sicer izgubil finančno podporo vlade, zato so delničarji že investirali 300 milijonov funtov lastnih sredstev, kar pa ni dovolj.

McLaren pa ni edina britanska znamka v motošportu, ki jo je prizadela kriza. V težavah je tudi Aston Martin. Slabo jim je kazalo že prej, veliko upanje jim je predstavljal njihov prvi SUV z investicijo Lawrenca Strolla. Koliko uspešni bodo pri tem, pa bo pokazal čas.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Asinorampante78
Pri Mclarnu je 70 delavcev prejelo knjižico.
26.5.2020 14:25:42
aichI
Ni jih še, jih pa bo, tako ali tako. http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=20332
26.5.2020 17:29:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija