Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   VN Monaka
100 milijonov evrov izgube
Zaradi odpovedi letošnje VN v Monte Carlu je lokalna ekonomija ostala brez 100 milijonov evrov.
Artur Švarc HB Press
24. maj 2020 | 11:45:36

Ta vikend bi morala potekati VN Monaka, a so ulice praktično prazne, proga z objekti ni postavljena. TO ni le razočaranje za F1, pač pa tudi za kneževino, ki je tako ostala brez občutnega prihodka.

 

Obiskovalci dirke po analizi monaškega inštituta za ekonomijo in statistiko v štirih dneh zapravijo  68,3 milijona evrov. Namestitvene kapacitete vzamejo dodatnih 18 milijonov evrov, kamor štejejo tudi restavracije, bare in vstopnine za privatne balkone in jahte. Še 10 milijonov pride od prodaje spominkov, uporabe transporta in helikopterskih prevozov.

Veliko denarja zaslužijo tudi pogodbeniki, ki jim Avtomobilski klub Monaka nameni 22 milijonov evrov za pripravljanje proge – od postavitve oglasnih tabel do popravka asfalta. Vrednost prepoznavnosti dogodka inštitut niti ni analiziral, kaj šele upošteval pri skupni ceni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Mislim da bodo preziveli...
25.5.2020 22:15:49

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija