Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Damon Hill
Pomeni krajša sezona tudi manj pomemben naziv?
V letošnji sezoni Formule 1 bi se do zdaj po prvotnem koledarju moralo zvrstiti že sede dirk, žal pa jih je izmed teh bilo pet prestavljenih, dve pa odpovedani. Nesporno dejstvo je, da bo sezona, ko se bo predvidoma v juliju začela, občutno krajša.
Ursa Prosenjak
24. maj 2020 | 22:34:44

Svetovni prvak iz leta 1996 Damon Hill vidi v krajši sezoni še dodatno težavo. Boji se, da bo zaradi krajšega prvenstva tudi naziv prvaka imel manjšo vrednost.

»Prvenstvo utegne izgubiti sloves. Nihče ne želi osvojiti naziva in potem poslušati, da to ni bilo zaresno svetovno prvenstvo,« razmišlja nekdanji šampion. »Pomembno je, da ostane prvenstvo tako intenzivno, kot običajno. Ob koncu sicer ne bo kot ostala prvenstva in resničen test je, ali bodo ekipe zdržale celotno sezono.«

Pogoj svetovnega prvenstva je vsaj 12 dirk. »Realno lahko pričakujemo osem evropskih dirk in štiri izven Evrope, kar bi bilo že samo po sebi zmaga.« Potovanja med državami so za ekipe težavna zaradi strogih ukrepov posameznih držav.

»Vedno sem presenečen, kako se Formula 1 zoperstavlja vsem težavam. Zato verjamem, da lahko upravičeno pričakujemo 12 dirk,« še dodaja Hill.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom
Naziv je naziv. Nihče ne bo zraven števila osvojenih naslovov imel zvezdice z opombo, ki bi pisala vključujoč 2020 .. It is what is it.
25.5.2020 13:55:53
Gazibo2
Prvenstvo je prvenstvo. Če je 12 dirk je to dovolj. Za vse je enako. 20 ali 30 let nazaj je bilo tudi manj dirk kot zadnja leta pa je bil prvak, prvak.
25.5.2020 14:43:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija