Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zamenjava v vrhu Aston Martina
Andy Palmer zapušča mesto direktorja Aston Martina. Kot poroča Financial Times, naj bi ga zaradi reorganizacije podjetja zamenjal Tobias Moers.
Ursa Prosenjak
25. maj 2020 | 3:15:08

Moers je trentno direktor družbe Mercedes-AMG, kar lahko pomeni krepitev vezi med britanskim in nemškim podjetjem. Aston Martin naj bi uradno izjavo o dogajanju sporočil v torek. Britanska ikona z več kot stoletno tradicijo se je v težavah znašla že pred koronakrizo, zato je januarja na pomoč priskočil kanadski milijarder Lawrence Stroll in za 200 milijonov funtov kupil 20-odstotni delež podjetja.

Stroll je obenem tudi lastnik ekipe Racing Point, ki se bo zato od leta 2021 imenovala Aston Martin. Kanadčan je tudi prijateljsko in poslovno povezan s podjetjem Mercedes, kar dodatno potrjuje govorice o zamenjavi v vrhu britanskega proizvajalca luksuznih avtomobilov. Ekipa Racing Point namreč že zdaj uporablja Mercedesove motorje in nekatere druge dele.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Blanchimont
Mercedes je ze neki casa Aston Martinu tehnoloski partner in dobavitelj motorjev za njihove avtomobile. Njuno sodelovanje so lepo pokazali u DTM in ga bodo ocitno nadaljeval v F1, kjer bo Aston Martin brzkone delezen Mercedesove tovarniske podpore. Zaceli so pa ze letos z skopiranim bolidom
25.5.2020 11:09:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija