Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ruski milijarder se zanima za nakup Renaultove ekipe F1
Renault se je zaradi pandemije in z njo povezane gospodarske krize znašel v resnih težavah. Če se bo stanje poslabšalo do točke, ko bo preživetje podjetja odvisno od vladne finančne pomoči, obstaja velika verjetnost ukinitve Renaultove ekipe F1. Nakazuje pa se morebitna rešitev v obliki kupca iz tujine.
Ursa Prosenjak
26. maj 2020 | 17:20:00

Po poročanju italijanskega medija La Gazetta dello Sport se za nakup in prevzem ekipe zanima ruski milijarder Dmitri Mazepin. Seznanil se je s finančno situacijo in je pripravljen investirati v ekipo, podobno kot je storil Lawrence Stroll v primeru ekipe Racing Point.

Mazepin pa tega ne bi napravil brez razloga. Njegov sin Nikita je namreč aktiven dirkač in očetova poteza bi lahko zanj predstavljala vstop v Formulo 1. Lani je Mazepin mlajši tekmoval v azijski Formuli 3, kjer je sezono zaključil dokaj uspešno z eno zmago.

Za zdaj sicer še ne potekajo konkretna pogajanja, prav tako situacija pri Renaultu še ni dokončna, zato tudi še ni znano, ali bo prišlo do prodaje ekipe.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
marcipan
Počasi bodo vsi ateki pokupili F1, beri kupili igračke svojim sinovom. Kriza je za kaj takega idealna, saj bodo cene ugodne.
27.5.2020 12:48:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija