Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Williams
Williams ostal brez glavnega sponzorja
ROKiT ni več glavni sponzor britanske ekipe, ki je na robu zloma.
Artur Švarc HB Press
29. maj 2020 | 10:12:10

Danes zjutraj so iz ekipe sporočili, da se je ROKiT umaknil z mesta glavnega sponzorja. Williams zdaj išče solastnika, ki bi finančno podprl ekipo, mogoč pa je tudi popon prevzem.

V izjavi za javnost so zapisali: »Odbor direktorjev Williams Grand Prix Holdinga (WGPH) razmišlja o možnih rešitvah. Opcije so dokapitalizacija, vključitev solastnika, prodaja večinskega deleža ali celotnega podjetja.«

Mike O'Driscoll, šef Williamsa, je objavil lanske številke – Prodaja je padla s 195 milijonov na 178 milijonov evrov v primerjavi z 2018, za samo ekipo v F1 pa so številke padle s 144 na samo 105 milijona evrov.

Zato se pojavlja tudi vprašanje, kako blizu je konec. Williams je že nekaj let na repu karavane F1, daleč od legendarnih naslovov v devetdesetih letih. Ekonomski aspekt že nekaj časa ni njihovi strani, z odhodom sponzorja in aktualno situacijo v F1 pa se zdi, da je konec ekipe bližje kot kadarkoli prej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Žalostno tole. Izguba tako legendarne pristne f1 ekipe bi bila pomoje precej večji udarec za šport, kot pa odhodi raznoraznih proizvajalcev, ki se vračajo kakor jim zapaše (glede na odločitve aktualnih delničarjev pač). Mimogrede, Renault ravnokar fehtari za 5 milijard državne pomoči,...
29.5.2020 10:32:22
Fero
To je posledica direktnega vstopa proizvajalcev v igro, ko so dvignili budget in niso bili z drugimi moštvi več pri stvari.
29.5.2020 12:57:01
Gazibo2
Točno tako.
29.5.2020 19:27:20
dbench
Upam, da nižanje budget cap-a v prihodnjih 3 letih ne bo prepozen ukrep za Williams. Pri čemer oni še zdaleč niso edini ogroženi...
30.5.2020 9:44:32
andrej
njih je pokopala miselnost da morajo vsak vijak izdelati sami in da ne kupujejo nobenih delov
31.5.2020 16:37:01
macolar
Največji problem je v tem kar je izpostavil Fero. Včasih so privatniki in privatni konglomerati imeli podporo motornih opremljevalcev (Jordan, Mclaren, Williams, Benetton, Stewart in itd...), zato so bili tako finančno kot tehnično konkurenčni. Zdaj takoj ko začneš sezono, dobiš masten račun vreden dobrih 20 milijonov za motor ki ga ne poznaš v detajle, medtem ko imajo proizvajalci v štartu vsaj pol sekunde prednosti zaradi integracije in po sekundo na dirkaški krog zaradi celotnega razumevanja sklopa. Dvomim da lahko privatniki v slabih dveh tednih testiranj skapirajo kako bi lahko izboljšali uporabo kupljenega motorja, oz. je kompleten poseg spremembe šasije predrag in časovno prezamuden. Kakor so privatniki izgubili svoje podporo proizvajalcev, so bolj kot ne vsi pogagali skozi čas. Williams kot legendarno moštvo je očitno dokončno pogorel z sezono 2018. Mclaren je na drugi strani pravtako tik pred propadom, sploh zaradi šlamparije z Hondo in preveliko lastno aroganco ki jih je skoraj stala obstoja, lani so se končno malo pobrali, a so še vedno sredinska ekipa daleč od stare slave in le korak od tega da zapadejo v novo krizo. Edina ekipa vredna pohvale je RedBull, kajti oni so najbolje adaptirali in nadgradili Ferrarijev model izkoriščanja podložnikov za dodatna testiranja. Ko potegnem črto so Alfa Romeo, Haas in STR za mene kot prdec v vetru, totalno nepomembni in kar se celotnega športa tiče samo sredstvo za zapolnitev štartnih mest. Masovno vsiljevanje proizvajalcev v F1 je bil največji kiks Eclestona v njegovi karieri. In za konec: Tale proračunska omejitev bo naredila še bistveno večjo razliko med moštvi - boste videli. Proizvajalci bodo testirali na šverc da se bo kr kadilo.
31.5.2020 18:54:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija