Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
VN Avstrije uradno potrjena, Silverstone korak bližje
Začetek sezone Formule 1 5. julija v Avstriji je zdaj tudi uradno potrjen po zapletenem postopku odobritve. Zagotoviti je bilo potrebno, da dogodek organiziran z upoštevanjem vseh varnostnih standardov.
Ursa Prosenjak
31. maj 2020 | 3:05:23

Avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober je uradno potrdil, da koncept dirke za zaprtimi vrati, brez gledalcev in medijev, upošteva vse ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa. Predvideni so strogi higienski ukrepi in redna testiranja ter pregledi udeležencev. Prva dirka se bo tako zdaj tudi uradno zgodila v Spielbergu 5. julija, druga pa teden dni kasneje na istem dirkališču.

Skorajšnjo potrditev si obeta tudi dvojna britanska dirka, ki je načrtovana ob koncu julija. Vlada Velike Britanije je namreč dovolila izvedbo športnih dogodkov od 1. junija dalje. Dirka za VN Velike Britanije s tem sicer še ni zagotovljena, saj je vse odvisno od vprašanja karantene. Ob vstopu v VB je za vse tujce obvezna 14-dnevna karantena, kar bi utegnilo predstavljati logistično težavo za F1. Državni sekretar za kulturo in šport Oliver Dowden je spodbuden: »Vlada je pripravila smernice za izvedbo športnih dogodkov za zaprtimi vrati. V vsakem športu sicer organizatorji sami najbolje poznajo svojo športno disciplino in bodo organizirali potek na način, da bo varno za vse udeležence.«

Natančnejši uradni koledar bo znan v prihodnjih dneh.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija