Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sezona 2020
Bodo prve dirke drugačne?
Možno je, da bo F1 letos nekoliko drugačna. F1 razmišlja o drugačnem formatu kvalifikacij v Avstriji in Angliji.
Artur Švarc HB Press
31. maj 2020 | 21:26:00

Ideja, o kateri so se prejšnji petek pogovarjali Liberty Media, FIA in ekipe, je, da bi štart za nedeljsko določili s sprint dirko v soboto. Eksperiment bi veljal le za prvi dve prizorišči, pa še to le v enem od dveh dirkaških vikendov. S tem bi dobili podatke o možnostih takega formata in priložnosti za prihodnost. Dirkači bi štartali v obratnem vrstnem redu kot so končali prvenstvo, pri čemer bi se najboljši prebijali naprej za štartno vrsto na nedeljski dirki. Dirka ne bi štela za prvenstvo, niti se ne bi podelile točke.

Ta ideja je naletela na neodobravanje že lani, ko so jo prvič omenili, prav tako pa morajo za odobritev tega eksperimenta prav vse ekipe glasovati za to.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
To bi se drag karbon lomil kot za stavo. Bi pa bilo zanimivo, celo bolj kot sama dirka...
31.5.2020 22:58:34
roberto
To bi bilo res zelo zanimivo. In verjetno zelo drago, ker na kratki dirki bi bilo treba tvegati več kot na dolgi. Upam, da vsaj probajo to vsaj enkrat.
1.6.2020 9:46:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija